Με κέρδη για τέταρτη διαδοχική ημέρα και στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Απριλίου έκλεισε το αργό την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη διαγράφοντας τις απώλειες που σημείωνε στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών λίγο πριν το κλείσιμο λόγω της κάλυψης θέσεων short.

Συγκεκριμένα το συμβόλαιο για το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,4%, ή 38 σεντς, στα 104,93 δολ., κακογράφοντας συνολικά στην εβδομάδα κέρδη 1%.

Ο «μαύρος χρυσός» σημείωνε μικρές απώλειες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη των ΗΠΑ τα οποία αποδείχθηκαν χειρότερα τν εκτιμήσεων. Ωστόσο καθώς οι μετοχές ενισχύονταν και το δολάριο υποχωρούσε οι αγοραστές τον ώθησαν έως τον κινητό μέσο 200 ημερών.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, οι traders υποστηρίζουν πως οι τιμές στις ΗΠΑ, που κυμαίνονται τον Απρίλιο μεταξύ των 100 και 105 δολ., θα δοκιμάσουν να ξεπεράσουν τα 105,1 δολ. την επόμενη εβδομάδα. Αυτό το επίπεδο αποτελεί κλειδί καθώς είναι ο κινητός μέσος 50 ημερών.

«Επιτίθενται στην αγορά και από τις δύο πλευρές και δεν κινήθηκε, αλλά τώρα φαίνεται πως οι ‘ταύροι’ παίρνουν τον έλεγχο και πάλι,» δήλωσε ο Gene McGillian της Tradition Energy.

Αντίθετα στο ICE futures το Brent Ιουνίου σημείωσε πτώση 9 σεντς στα 119,83 δολ. το βαρέλι, με τους αναλυτές να επικαλούνται τις ανησυχίες για την Ευρωζώνη και ειδικότερα για την Ισπανία όπου η ανεργία έφτασε σε υψηλό 18 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook