Σε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκα Κατσέλη, επιτέθηκε στους υποστηρικτές του μνημονίου και προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σημείωσε πως η «Κοινωνική Συμφωνία» θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές της 6ης του Μάη, ώστε, με την είσοδό της στη Βουλή, να μπει «ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συμφωνήσει και υπογράψει».

Παράλληλα επεσήμανε πως επιδίωξη του κόμματος είναι «να ανασυγκροτηθεί η προοδευτική παράταξη, ώστε να προταχθούν προτάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση απέναντι στο Μνημόνιο της λιτότητας και της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. Η μάχη είναι πολιτική, είναι μάχη ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα και τη διαπλοκή που φοβούνται την ανεξάρτητη φωνής της Κοινωνικής Συμφωνίας».

Σκληρή κριτική άσκησε στον κ. Βενιζέλο λέγοντας πως «επιχειρεί, μία βδομάδα πριν τις εκλογές, να παραπλανήσει τους πολίτες. Άλλος είναι ο κ. Βενιζέλος που λίγους μήνες πριν υπέγραψε το δεύτερο Μνημόνιο, και άλλος ο κ. Βενιζέλος που δίνει σήμερα υποσχέσεις στους πολίτες;».

Την ίδια στιγμή ανέλυσε τα πέντε ψέματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτο, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη η υπόσχεση του ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Δεύτερο η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας.

Τρίτο οι δεσμεύσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων.

Τέταρτο το κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους να τον υποστηρίξουν για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και τέλος η προσπάθεια του να εμφανισθεί ως ομογάλακτος του γάλλου σοσιαλιστή Ολάντ και ως αντιμαχόμενος με την πολιτική των Μέρκελ – Σαρκοζί.

(protothema.gr)