«Από τις εκλογές της 6ης Μαΐου πρέπει να προκύψει το μήνυμα ότι η Ελλάδα παλεύει, προχωρά, μένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μένει στο ευρώ. Γιατί ο άλλος δρόμος είναι ρίξιμο στα βράχια».

Αυτό υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης, σε συνέντευξή του στο ομογενειακό ραδιόφωνο της Αμερικής Hellas FM και το δημοσιογράφο Μανώλη Κουρουπάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανάκη. «οι πολίτες πρέπει να ζυγίσουν την ψήφο τους. Το δίλημμα είναι σαφές: ευρωπαϊκή προοπτική με δυσκολίες, προκειμένου να δούμε τι θα γίνει, ή επιστροφή στη δραχμή; Έγιναν μεγάλες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά ο άλλος δρόμος θα ήταν τελείως καταστροφικός. Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι οι δυνάμεις που θέλουν την ευρωπαϊκή προοπτική να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να δούμε πώς θα βγάλουμε την Ελλάδα από αυτή την πρωτοφανή κρίση, που πλήττει κάθε ελληνική οικογένεια, κάθε ελληνικό νοικοκυριό».

Ο κ. Δαμιανάκης χαρακτήρισε ολέθριο πολιτικό λάθος την εμμονή του κ. Σαμαρά στην αυτοδυναμία, ενώ αναφερόμενος στις δυνάμεις της Αριστεράς, υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας λέει και μέσα και έξω στο ευρώ, ο κ. Κουβέλης λέει μέσα αλλά χωρίς συμφωνίες, μνημόνια, που δεν γίνεται, και η κ. Παπαρήγα λέει εμείς την εξουσία θα την ασκούμε από τα πεζοδρόμια. Έτσι δεν κυβερνιέται η Ελλάδα».

Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι «όταν υπάρχει μια κοινωνική και οικονομική κρίση, πάντα τα άκρα ενδυναμώνονται. Αν οι ψηφοφόροι επιλέξουν τέτοιες δυνάμεις, θα ρίξουμε το καράβι στα βράχια και δεν θα πάρει κανείς είδηση. Ως υποψήφιος αλλά και ως πολίτης, πραγματικά δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό».

Αναφερόμενος σε τοπικά θέματα, ο κ. Δαμιανάκης υπογράμμισε ότι «παρά την κρίση, τα τελευταία δύο χρόνια με πολύ κόπο, κοινές προσπάθειες όλων, έτρεξαν έργα περίπου 250-300 εκατ. ευρώ σε αυτή την περίοδο της κρίσης, επειδή υπήρξε ωρίμανση μελετών, το κυνηγήσαμε πάρα πολύ».

Ενδεικτικά, ανέφερε το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου, το οποίο, όπως σημείωσε «θα μπορεί να υποδέχεται τριπλάσιο αριθμό πτήσεων ως ένας διεθνής αερολιμένας υψηλών προδιαγραφών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ και αμέσως μετά τη θερινή περίοδο αρχίζουν οι εργασίες».

Επίσης, έκανε αναφορές στη δρομολόγηση του έργου αναβάθμισης του Βόρειου Άξονα, με τη λειτουργία της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης», καθώς και στην πρόοδο που σημειώνεται στα έργα βιολογικών καθαρισμών στο νομό (Χανίων, Γεωργιούπολης, Κισάμου, προχωρά η επέκταση του βιολογικού βόρειου άξονα και δρομολογούνται οι διαδικασίες για τους βιολογικούς Παλαιόχωρας και δήμου Σφακίων).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook