Τελευταία ενημέρωση 09:17

Υπό την  παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιείται σήμερα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι από τους πολίτες κατά του χρέους.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι και στο παρελθόν είχαν προχωρήσει σε ανάλογες κινητοποίησεις σήμερα είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αστυνομική δύναμη όχι μόνο έξω από τη ΔΕΗ αλλά και μέσα στα γραφεία καθώς και το γερανοφόρο όχημα της τροχαίας.

Οι πολίτες κατά του χρέους σε λίγη ώρα θα επιδιώξουν συνάντηση με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ.

 

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους:

«Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά διακοπών ρεύματος λόγω του αντισυνταγματικού χαρατσιού και μάλιστα σε οικογένειες ανέργων δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αποτρέψουμε κάθε προσπάθειά τους να κλέψουν τη ζωή μας.

Συγκεντρωνόμαστε και διαμαρτυρόμαστε τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 Απριλίου 2012, στις 08:30 το πρωί, στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα , το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό.
»

Η νέα αυτή συγκέντρωση έρχεται τρεις ημέρες μετά την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε σπίτι ενός ζευγαριού που είναι μακροχρόνια άνεργοι ενώ μάλιστα μεγαλώνουν ένα μωρό 20 μηνών.

Οι δύο μακροχρόνια άνεργοι ζουν στο σπίτι μαζί με το μικρό τους παιδί και δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν το τελευταίο διάστημα τόσο τον λογαριασμό ρεύματος όσο και το χαράτσι.

Έτσι δέχτηκαν  την επίσκεψη του εξωτερικού συνεργείου της ΔΕΗ, το οποίο – παρά τις αντιδράσεις γειτόνων και κατοίκων της περιοχής- διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού.

Μέλη του Συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων του Ηρακλείου, έσπευσαν στο σημείο χωρίς όμως να μπορέσουν να προλάβουν την δυσάρεστη εξέλιξη.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου επιβεβαιώνεται το γεγονός:

"Σήμερα το πρωί, μέλη του συλλόγου επικοινώνησαν μαζί μας για να μας πουν ότι σε εργατικές κατοικίες της πόλης, είχε εμφανιστεί ιδιωτικό συνεργείο της ΔΕΗ και τους είχε διακόψει τη παροχή ρεύματος στα σπίτια τους.

Όταν πήγαμε στη περιοχή, διαπιστώσαμε ότι όντως, Παρασκευή και ώρα 12, είχε βρεθεί δίχως ηλεκτρικό ρεύμα σπίτι με ζευγάρι μακροχρόνια άνεργων και μωρό 20 μηνών.

Υπήρχε κόσμος στο δρόμο που φώναζε ότι είναι άδικες αυτές οι πράξεις και μετά από συζητήσεις -και ενώ είχαν έρθει και μέλη της συνέλευσής πολιτών Μασταμπά- καταλήξαμε ότι δεν είναι επιτρεπτές και δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι τα πράγματα.

Ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου δηλώνει ότι ακόμα και μια βδομάδα πριν τις εκλογές, δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να μην δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Το πρόσωπο του στυγνού φοροεισπράκτορα που τρέχει να μαζέψει λεφτά για να τα δώσει στους ξένους που μας απειλούν συνέχεια."