Πολλοί μίλησαν για θαύμα ακούγοντας την είδηση για τη μικρή Ella Anderson, ένα κοριτσάκι το οποίο γεννήθηκε νεκρό αλλά κατάφερε να επιζήσει χάρη στην τεχνολογία της ψύξης.

Οι γιατροί κατάφεραν να κάνουν την καρδιά του μικρού κοριτσιού να χτυπήσει 25 λεπτά μετά τη γέννησή του και στην συνέχεια κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή τοποθετώντας την για τρεις ημέρες σε ένα μηχάνημα υψηλής ψύξης.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Addenbrooke στο Cambridge με τη συγκεκριμένη τεχνική κατάφεραν να μειώσουν τον μεταβολισμό του εγκεφάλου με αποτέλεσμα την σταδιακή επαναφορά του.

\"\"Η μικρή Ella ήταν τυλιγμένη σε μια ειδική κουβέρτα που περιείχε παγωμένο νερό και η θερμοκρασία του σώματός της κυμαίνονταν από 37 βαθμούς Κελσίου σε 33.5. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος του παιδιού έχει επανέλθει αλλά τονίζουν πως στο μέλλον θα χρειαστεί φυσιοθεραπείες.

Η Ella κατάφερε να κοιμηθεί στην αγκαλιά της μητέρας της 11 μέρες μετά την γέννηση της όταν οι γιατροί δήλωσαν έτοιμοι να δώσουν εξιτήριο στο μικρό κοριτσάκι. Η μητέρα Rachel Claxton δηλώνει πλέον πανευτυχής: «Ανυπομονούσα να κρατήσω το παιδί μου για πρώτη φορά και να του δώσω μια ζεστή αγκαλιά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον αλλά η πορεία της υγείας της μικρής πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Είναι για μας ένα μικρό θαύμα και κάθε μέρα μας δίνει μια καινούρια ελπίδα».

newsbomb

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook