Ήταν κατάμονη και αβοήθητη στην αφιλόξενη έρημο της Escalante, στη νοτιοδυτική Γιούτα, στα ανατολικά των ΗΠΑ, όταν, ενώ βρισκόταν στην επιστροφή της από ημερήσια εκδρομή σε μονοπάτια της κοντινής ερήμου, έσπασε το πόδι της πηδώντας από ύψωμα 1.200 μέτρων.

Η 59χρονη πεζοπόρος Victoria Grover, βοηθός ιατρού από το Maine –σχεδόν στο άλλο άκρο των ΗΠΑ- επιβίωσε χάρη στις γνώσεις και την εμπειρία της. Το σημείο όπου είχε το ατύχημα βρισκόταν σχεδόν 3,5 χιλιόμετρα μακριά από το μονοπάτι που την είχε οδηγήσει εκεί. Σαν αποτέλεσμα, για να παραμείνει ζωντανή και να αντέξει τη χαμηλή νυχτερινή θερμοκρασία και την έντονη ζέστη της μέρας, κοιμόταν κοντά σε ρυάκι, σε προστατευμένο σημείο, χωρίς όμως να έχει στη διάθεσή της φαγητό.

«Προσευχόμουν και αντλούσα δύναμη από αυτό», δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press, η 59χρονη, μέλος της εκκλησίας των Μορμόνων.

Οι διασώστες την εντόπισαν ενώ βρισκόταν σε κρίση υποθερμίας κουλουριασμένη στο πόντσο της, το μόνο ζεστό ρούχο που είχε πάρει μαζί της, χάρη σε συμβόλαιο ενοικιαστηρίου αυτοκινήτου που βρήκαν στο δωμάτιο όπου διέμενε. Τις αρχές ειδοποίησε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου της, όταν συνειδητοποίησε πως η γυναίκα έχει καθυστερήσει να επιστρέψει για να τον πληρώσει και να κάνει check out.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook