Ενόχληση από τη συμπεριφορά του Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε η Μαρίν Λε Πεν, καθώς η Γαλλία μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 6ης Μαΐου και οι ψηφοφόροι της ακροδεξιάς αναμένεται να καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. «Δεν σέβεται τους ψηφοφόρους μου... Δεν μπορεί να τους αντιμετωπίζει όπως τα παιδιά ή ως πολίτες β' κατηγορίας» διαμήνυσε η Λε Πεν. Ο Σαρκοζί υπολείπεται περίπου 6 μονάδες του υποψηφίου των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν τόνισε ότι ο Νικολά Σαρκοζί «δεν σέβεται τους ψηφοφόρους μου».

Η Λε Πεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη από την τοποθέτηση του Νικολά Σαρκοζί σχετικά με το ποιον θα στήριζε σε μια μονομαχία Εθνικού Μετώπου - Σοσιαλιστών. «Δεν μπορούν να καλούν τους ψηφοφόρους μου να ψηφίσουν γι 'αυτόν [τον Σαρκοζί], ενώ παράλληλα λέει ότι σε μια μονομαχία Εθνικού Μετώπου - Σοσιαλιστών, θα στήριζε τους Σοσιαλιστές».

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους ψηφοφόρους, όπως τα παιδιά ή ως πολίτες β' κατηγορίας. Δεν είναι φερέφωνα».

Προηγείται με έξι μονάδες ο Φρανσουά Ολάντ

Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία συγκεντρώνει το 53% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 47% του Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos για την γαλλική τηλεόραση και την εφημερίδα Le Monde.

Ο Ολάντ χάνει 1% σε σχέση με δημοσκόπηση της 22ας Απριλίου, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Σαρκοζί κερδίζει μια ποσοστιαία μονάδα.

Το 22% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν, τόνισαν πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιον από τους δύο υποψήφιους θα στηρίξουν.

Το 34% των ψηφοφόρων του Φρανσουά Μπαϊρού δηλώνουν πως θα ψηφίσουν Ολάντ, το 40% Σαρκοζί και το 26% δεν θέλησε να απαντήσει.

Το 14% των ψηφοφόρων της Μαρίν Λεπέν τάσσονται υπέρ του Ολάντ, το 54% υπέρ του Σαρκοζί και το 32% δεν απάντησε.

Το 80% των ψηφοφόρων του Ζαν-Λικ Μελενσόν ψηφίζει Ολάντ και το 3% Σαρκοζί.

 

in.gr