Ο Νεκτάριος Μεταξάκης του Βασιλείου γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1967. Τελείωσε το 1Ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου το 1985.

Αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Χανίων και απόκτησε το Δίπλωμα Πλοιάρχου Γ’.

Κατετάγη στο Πολεμικό Ναυτικό και ονομάστηκε Αξιωματικός του 1991. Επελέγη και φοίτησε στη Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού και απέκτησε Πτυχία Χεριστού (Pilot) Ελικοπτέρων Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε Μεταπτυχιακό (Μaster) στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Έως και σήμερα υπηρέτησε ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Έχει συμμετάσχει ως Κυβερνήτης Ελικοπτέρων με Φρεγάτες του Στόλου τόσο σε εθνικές όσο και σε διεθνείς αποστολές. Πέρα από το πτητικό έργο ως πιλότος Ε/Π, με εμπειρία χιλιάδων ωρών, έχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις στη Διοίκηση Ελικοπτέρων και σε πολεμικά πλοία.

Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Είναι ιδρυτικό μέλος και στο πρώτο ΔΣ στο Σύλλογο Κρητών Γέρακα Αττικής.

Από το 1992 είναι μέλος της HELMERA (οργανισμός για την προστασία της θάλασσας). Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) και του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρεθύμνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook