Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησε ο Νίκος Καραγεωργίου τους φίλους και τους παράγοντες του Εργοτέλη, κλείνοντας τον κύκλο της πολύχρονης παρουσίας του στην ομάδα του Ηρακλείου. Η ανακοίνωση του διαζυγίου ήρθε στα πρότυπα εκείνου που προηγήθηκε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βαλβέρδε.

Ο Νίκος Καραγεωργίου είπε αρχικά: «Να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ. Πριν από 6 χρόνια χτύπησε το τηλέφωνό μου στη Θεσσαλονίκη και στην άλλη άκρη ήταν ο Τζώρτζογλου, που με Σουλτάτο ήταν τότε στη διοίκηση.

Ήταν η μέρα που ήρθα στην Κρήτη και γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους, αυτόν τον τόπο, που σημάδεψαν τη ζωή μου, την καριέρα μου και την μετέπειτα πορεία μου. Μέσα σε αυτό το διάστημα 6 και κάτι χρόνων, 7 ποδοσφαιρικές σεζόν, υπήρξαν λύπες και χαρές, που μέχρι τώρα εξακολουθούμε να τα ζούμε στον Εργοτέλη. Ήταν μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου, αν και η ομάδα δεν ήταν επιπέδου Παναθηναϊκού ή ΠΑΟΚ που αγωνίστηκα ως παίκτης ή εργάστηκα ως προπονητής. Και σαν επίπεδο ζωής και σαν πορεία προπονητή. Ευχαριστώ τον Νίκο Τζώρτζογλου που με έφερε εδώ».

Συνεχίζοντας, ο Έλληνας τεχνικός δακρυσμένος τόνισε: «Τα τελευταία 4,5 χρόνια ήταν στη διοίκηση η οικογένεια Παπουτσάκη, που με στήριξε, ήταν δίπλα μου, όλα τα αυτά χρόνια. Η τελευταία μας χρονιά δεν ήταν αυτή που θέλαμε.

Είχαμε περισσότερες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας, τους παίκτες. Οι ευθύνες είναι αποκλειστικά δικές μου. Εγώ είχα την ευθύνη της ομάδας, των παικτών. Δεν πέτυχε όμως η χρονιά και αναλαμβάνω την ευθύνη. Για ψυχολογικούς λόγους πρέπει να αποχωρήσω από την ομάδα, για το καλό και το μέλλον του συλλόγου.

Τόσα χρόνια στην καριέρα μου, έχω φύγει από ομάδες. Αυτή είναι η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα μαζί με τον πρόεδρο. Έδωσα την ψυχή μου, έγινα κομμάτι αυτή της ομάδας.

 Τώρα που θα βρίσκομαι μακριά, να ξέρετε στον Εργοτέλη ότι ένας άνθρωπος θα χαίρεται με τις χαρές και θα στενοχωριέται με τις λύπες. Ευχαριστώ εσάς, την οικογένεια Παπουτσάκη, τους φιλάθλους του Εργοτέλη που με ανέχθηκαν με τις ιδιοτροπίες και τα λάθη μου.

Κάποιους ανθρώπους, όπως ο Σταύρος Λαμπράκης που 7 χρόνια ήμασταν μαζί. Δεν θα αναφέρω άλλα ονόματα για να μην ξεχάσω κανέναν. Σας ευχαριστώ όλους για αυτή την περιπέτεια που έζησα μαζί σας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Απόστολος Παπουτσάκης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε εδώ σήμερα, για να αποχαιρετίσουμε έναν άνθρωπο, πρώτα και μετά έναν προπονητή. Ο Νίκος προσέφερε πολλά και εισέπραξε πολλά και δεν εννοώ υλικά. Συνέδεσε το όνομά του με την πορεία επτά χρόνων ο Εργοτέλης που αγωνίστηκε διαδοχικά χρόνια στη Super League.

Τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε. Θα πρέπει να θεωρεί και ο ίδιος τον εαυτό του Κρητικό. Κάθε πράγμα στη ζωή έχει ένα τέλος. Και αυτό είναι ένα δύσκολο τέλος. Και το αποφασίσαμε από κοινού για το καλό του Εργοτέλη να τελειώσουμε τη συνεργασία μας εδώ. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook