Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης

Έτσι τον μήνα Μάη καταναλώνουμε:

Λαχανικά: αγκινάρες, άνιθος, καρότα, κολοκύθια, κουκιά, κρεμμύδι φρέσκο, λάπαθο, μαιντανός, μαρούλι, μανιτάρια, μελιτζάνες, μυρώνια, πατάτα, πράσο, πατζάρια, πιπεριές, ραπανάκι, ρόκα, σαλάτα σγουρή, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο, σπαράγγια, φασολάκια, φινόκιο

Φρούτα: ακτινίδια, βανίλιες, βερύκοκα, γκρέιπ φρουτ, κεράσια, μπανάνα, πορτοκάλια ροδάκινα και φράουλες

Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διατροφολόγος- Διατροφολόγος
(Βιογραφικό σημείωμα)