Στη σύλληψη ενός 60χρονου που παρίστανε τον ταξιδιωτικό πράκτορα, εξαπατώντας υπευθύνους σχολείων για τη διοργάνωση σχολικών εκδρομών, προχώρησε η αστυνομία στον Πειραιά.

Ειδικότερα, έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας καθηγήτριας γυμνασίου, υπεύθυνης σχολικής εκδρομής, εξακριβώθηκε ότι ο 60χρονος είχε παρουσιασθεί ως εκπρόσωπος ταξιδιωτικού γραφείου και είχε αναλάβει τη διοργάνωση της εκδρομής στη Μύκονο, λαμβάνοντας το χρηματικό ποσό των 3.186 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την άφιξη των μαθητών και των συνοδών τους στο ξενοδοχείο, δεν είχε καταβάλει -ως όφειλε- τα χρήματα για την κράτηση των δωματίων.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο συλληφθείς, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία και πλαστά έγγραφα, εμφανιζόταν σε διάφορα σχολεία της Αττικής ως εκπρόσωπος τουριστικού γραφείου και έπειθε τους υπευθύνους των σχολείων ότι μπορεί να διοργανώσει εκδρομές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε χαμηλές τιμές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά τον τελευταίο μήνα εξαπάτησε τους υπευθύνους πέντε σχολείων, αποσπώντας τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 32.026 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.