Με συγκέντρωση και πορεία θα τιμήσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου την Εργατική Πρωτομαγιά. Συγκεκριμένα στις 11.00 το πρωί θα συγκεντρωθούν εργαζόμενοι έξω από το Ε.Κ.Η. ,στην Λ. Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους. 
Στην Εργατική Πρωτομαγιά αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης. Μεταξύ άλλων αναφέρει :
\’\’Η 1η Μαΐου 2012 βρίσκει την Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης με την ανεργία να ξεπερνά το 23%, τη φτώχεια να πολιορκεί κάθε εργατικό νοικοκυριό , τους αστέγους και τα συσσίτια να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα διαμορφώνοντας συνθήκες βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης.
Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπονομεύονται και καταστρατηγούνται στην πράξη . οι εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις εξαπλώνονται σαν « επιδημία» σε μια αγορά εργασίας που περισσότεροι από 500 χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 3 μήνες . 
Η αυταρχικού τύπου νομοθετική παρέμβαση για την καθιέρωση βασικού μισθού 480€ βυθίζει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανέχεια, με την άναρχη και καταχρηστική επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας να δημιουργεί την \’\’ γενιά των 245€ \’\’.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας.
Με Συνδικάτα μαζικά και αποφασισμένα , το αύριο μπορεί να είναι καλύτερο από το σήμερα. Με πολίτες ενεργούς θα κάνουμε πράξη τα οράματα μας.
Η Πρωτομαγιά 2012 μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία , για μια άλλη πορεία στη χώρα, την ενίσχυση των αγώνων και των αντιστάσεων.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook