Ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης συναντήθηκε με το Προεδρείο του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης στα γραφεία του ΚΤΕΛ. Κατά τη συνάντηση ο Μ.Βολουδάκης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γ. Καψανάκη και τα μέλη του Δ.Σ. για τα προβλήματα που απασχολούν το ΚΤΕΛ, με έμφαση στα ζητήματα αφ΄ ενός της εξόφλησης των χρημάτων που το δημόσιο οφείλει στα ΚΤΕΛ και τους λεωφορειούχους, και αφ’ ετέρου στο ζήτημα της ρύθμισης της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς μετά το 2019, οπότε λήγει η ισχύς του σημερινού νομικού πλαισίου.

Ως προς το πρώτο, την εξόφληση δηλαδή των οφειλών του δημοσίου, ο Μ.Βολουδάκης υπενθύμισε στους λεωφορειούχους ότι με επιμονή της Ν.Δ. εντάχθηκε στη νέα δανειακή σύμβαση ρήτρα με βάση την οποία θα εξοφληθούν άμεσα οφειλές σχεδόν 7 δις που έχει σήμερα το δημόσιο προς ιδιώτες.

Ειδικότερα για το θέμα της οφειλόμενης προς ορισμένους λεωφορειούχους επιδότησης αντικατάστασης λεωφορείων, επισημάνθηκε ότι ο Υπουργός Μεταφορών κ.Μ.Βορίδης ρύθμισε πρόσφατα νομοθετικά το θέμα με διάταξη που ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, και θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι δε θα υπάρξει καθυστέρηση στην εκταμίευση. Για το ζήτημα της ρύθμισης του καθεστώτος των μέσων μαζικής μεταφοράς μετά το 2019, το Προεδρείο του ΚΤΕΛ ενημέρωσε τον κ.Βολουδάκη ότι εκπονείται από τα ΚΤΕΛ μελέτη στη βάση της οποίας θα γίνουν προτάσεις προς την πολιτεία.

Ο Μ.Βολουδάκης τόνισε ότι οι όποιες νέες ρυθμίσεις για μετά το 2019 θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι η απελευθέρωση της αγοράς θα λειτουργήσει χωρίς στρεβλώσεις, αλλά και ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετείται σε ικανοποιητικό βαθμό η ύπαιθρος και τα απομακρυσμένα χωριά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook