Τουλάχιστον έντεκα είναι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα – Δευτέρα, στην ανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης της χώρας.

\”Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν. Υπάρχουν 20 τραυματίες\”, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Τζαλίνγκο, την πρωτεύουσα της πολιτείας Τάραμπα, και στόχος ήταν κατά τα φαινόμενα ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο δράστης που επέβαινε σε ένα παγιδευμένο μηχανάκι ρίχτηκε επάνω στη μηχανή ενός αστυνομικού που συνόδευε το αυτοκίνητο του αξιωματικού, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της Τάραμπα, Ιμπιάνγκ Εμπασέκι.

\”Η βόμβα εξερράγη. Το παρμπρίζ του αυτοκινήτου έσπασε και σκοτώθηκαν ο καμικάζι, δύο άνθρωποι και δύο περαστικοί \”, είπε ο εκπρόσωπος.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Είναι όμως παρόμοια με πολλές άλλες που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ιδίως στο βορρά της χώρας. Η πολιτεία Ταράμπα δεν είχε μπει στο στόχαστρο μέχρι τώρα, όμως συνορεύει με άλλες που συγκλονίζονται συνεχώς από επιθέσεις τέτοιου είδους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook