Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 στις 7 το βράδυ οι Χανιώτες φίλοι του νέου κόμματος Δημιουργία Ξανά παραβρέθηκαν σε εκδήλωση γνωριμίας με τους υποψηφίους του κόμματος στα Χανιά, κο Γεώργιο Μανωλάκη και κο Ιωάννη Ζαμπουλάκη, και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Δημιουργίας Ξανά κα Ειρήνη Σφακιανάκη (και υποψήφια στον νομό Ηρακλείου) στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της ομάδας Χανίων της Δημιουργίας Ξανά δρ Νίκος Σπανουδάκης μέλος ΕΕΔΙΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε μια σύντομη ανάλυση-ανασκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης στα πολιτικά της χώρας και παρουσίασε τις αξίες της Δημιουργίας Ξανά. Ύστερα παρουσίασε τους ομιλητές.

Τον λόγο πήρε η κα Σφακιανάκη και μίλησε για την ιστορία του κόμματος Δημιουργία Ξανά. Έθεσε τους προβληματισμούς πολλών ανθρώπων για την πορεία της χώρας, για την κλοπή της αξιοπρέπειας του Έλληνα και τον εξαναγκασμό των νέων στην μετανάστευση εάν θέλουν να βλέπουν μια προοπτική. Μίλησε για τον Θάνο Τζήμερο, πρόεδρο του κόμματος, και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε πριν και μετά την επίσημη λειτουργία του νέου αυτού πολιτικού κόμματος από μη πολιτικούς και για τον άθλο της εκπροσώπησης από 215 υποψήφιους βουλευτές σε όλη τη χώρα ένα μήνα σχεδόν μετά την ιδρυτική συνδιάσκεψη του κόμματος, γεγονός που δείχνει την εντυπωσιακή δυναμική που έχει η κίνησή αυτή.

Ακολούθως, τοποθετήθηκε ο κος Ζαμπουλάκης ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε τα προβλήματα της νέας γενιάς, κυρίως εργασιακά και εκπαιδευτικά και τις προτάσεις της Δημιουργίας Ξανά στους τομείς της παιδείας και του τουρισμού.

Ο κος Μανωλάκης πήρε την σκυτάλη και μίλησε για την ανάγκη να ασχοληθούν με την πολιτική άνθρωποι με επαγγελματική γνώση στον τομέα τους και όχι επαγγελματίες πολιτικοί οι οποίοι κοιτούν μόνο την τσέπη τους. Αναφέρθηκε στην επιστολή του Μανώλη Ρασούλη, ο οποίος λίγο πριν το θάνατό του έστειλε ένα γράμμα στη φίλη του δημοσιογράφο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού WDR (West Deutscher Rundfunk), στην οποία ανέφερε ότι δεν δέχεται τους τίτλους «οκνηρός», «άσωτος», κ.λπ., που μας φόρτωσαν, γενικεύοντας κάποιοι απ’ τα βόρεια, και πως υπάρχει μια Ελλάδα μες στην Ελλάδα, εξόριστη και καταδικασμένη από τα ποικίλα golden boys και τους εγχώριους κερδοσκόπους που δεν αναγνωρίζουν πατρίδα ή πολιτισμό, αλλά ορκίζονται στη money-land, και οι οποίοι είναι ανίκανοι και άπληστοι. Τέλος, πρότεινε στους πολίτες να είναι σε εγρήγορση αυτή την περίοδο ώστε να αντιληφθούν τα μηνύματα των καιρών και να επιλέξουν σωστά για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.
Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά, την τοποθέτησή της στο φάσμα των πολιτικών πλαισίων και την προοπτική συνεργασιών μετά τις εκλογές.

Συζητήθηκε το πρόγραμμα της Δημιουργία Ξανά για την οικονομία, δηλαδή για την κατάργηση του (μοναδικού στην Ευρώπη) Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με τις 18.000 σελίδες νομοσχεδίων και την αντικατάστασή του από ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο 30 σελίδων με φορολογικούς συντελεστές αντίστοιχους των άλλων χωρών στην περιοχή μας, το οποίο θα υπάρχει αναλλοίωτο για 10 χρόνια. Επίσης, οι άμεσοι φόροι να επιβάλλονται μόνο επί εισοδημάτων. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που βαραίνουν την ακίνητη περιουσία και να αντικατασταθούν με έναν, που θα αποδίδεται στους Δήμους. Οι τοπικές κοινωνίες, ακολούθως, θα επιλέγουν που θα επενδύονται και τι θα φτιάχνεται με τα χρήματα των φορολογουμένων.

Τονίστηκε ότι η Δημιουργία Ξανά είναι το κόμμα της κοινής λογικής, καθώς αυτό που λείπει από τη χώρα δεν είναι, για την ώρα, ιδεολογίες πολιτικές, αλλά τόλμη και γνώση, η πρώτη για την κάθαρση της βουλής και για την εφαρμογή πραγματικών μεταρρυθμίσεων και η δεύτερη για την σωστή εφαρμογή τους με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Η συνεργασία με άλλες υγιείς δυνάμεις που θα αναδειχτούν μετά τις εκλογές είναι πιθανή εφόσον θα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τις αρχές και τις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά. Γιατί αυτές οι εκλογές δίνουν την μοναδική ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού αλλά και των πολιτικών κομμάτων της χώρας και αξίζει οι πολίτες να μελετήσουν καλά τις διαθέσιμες επιλογές (25 κόμματα στα Χανιά) στις οποίες σίγουρα θα βρουν ανθρώπους που εκτίθενται και σκέπτονται όπως εκείνοι.

Σχετικά με τη Δημιουργία, Ξανά!

Στη Δημιουργία, Ξανά! το όραμά μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αξιοπρεπές, αξιοκρατικό και παραγωγικό, που θα αποκτήσει ξανά τη θέση που του αξίζει στη διεθνή κοινότητα. Προσβλέπουμε στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, και εργαζόμαστε γι’ αυτή και για την παγίωση κλίματος ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή μας.

Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη βαθιά τραυματισμένη σχέση Πολιτείας – Πολίτη δημιουργώντας ένα κράτος δικαίου, που θα προστατεύει τις ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη, θα ευνοεί την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια της οικονομίας, θα επενδύει στην Παιδεία και στον Πολιτισμό και θα εξασφαλίζει ευημερία για τους πολίτες του μέσα από την εργασία και την ανάπτυξη. Θέλουμε να καταργήσουμε την έννοια του «επαγγελματία πολιτικού» και των «πολιτικών τζακιών» και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο αρχών και έναν πολιτικό πολιτισμό, που θα επιτρέπει σε κάθε δημιουργικό Έλληνα να παράγει, να προοδεύει και να συμμετέχει στα κοινά.»

Ενημερωθείτε για τις θέσεις του νέου κόμματος στο:

www.dimiourgiaxana.gr
Ακούστε το πλήρες αρχείο συνεντεύξεων του πρόεδρου Θάνου Τζήμερου στο:
http://www.youtube.com/user/dimiourgiaxana

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook