«Στο επίκεντρο της σημερινής πρωτόγνωρης κρίσης βρίσκεται δυστυχώς η νέα γενιά. Οι νέοι άνθρωποι έχουν πληγεί βαρύτατα.

Είναι πραγματικά οδυνηρό για τους ίδιους αλλά και για όλους μας». Αυτά επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης σε σημερινή του δήλωση και προσθέτει: «Νέες και νέοι με εξαιρετικά προσόντα, που έκαναν και κάνουν τον προσωπικό τους αγώνα για να αποκτήσουν εφόδια προκειμένου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον, το αύριο που ονειρεύονται, έχουν χάσει την ελπίδα τους.

Το χειρότερο αυτή τη στιγμή δεν είναι η αβεβαιότητα για το σήμερα, η αδυναμία να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες. Είναι η ανασφάλεια για το μέλλον, η αίσθηση ότι το αύριο της πατρίδας τους είναι υποθηκευμένο, ότι τα όνειρά τους είναι υπονομευμένα.

Η απογοήτευσή τους είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Πήραμε άδικες και επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις για να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα μας θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον.

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, τις πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών, πρέπει να είναι  ισχυρή και αξιόπιστη για να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, προϋπόθεση για να ξεπεράσουμε τη σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι πεποίθησή μου ότι μόνο εφόσον πετύχουμε να πάρει μπρος η οικονομία, θα είναι δυνατή η βελτίωση της κατάστασης και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Για να περιοριστεί η ανεργία, για να εξασφαλίσουμε στους νέους του τόπου μας ένα μέλλον αντάξιό τους, το αύριο που δικαιούνται». 

Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν με αφορμή τη συνάντηση του κ. Δαμιανάκη με νέους και νέες των Χανίων στη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης.