Δέσμη δέκα μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ώστε να ξεπεράσει η χώρα τη κρίση που διέρχεται, διατύπωσαν στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, οι πρόεδροι των επτά μεγαλυτέρων διμερών Επιμελητηρίων της χώρας, σε συνάντηση που είχαν μαζί του αργά το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, αμέσως μετά, «τα θεωρούμε απολύτως απαραίτητα για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη στη χώρα μας. Χωρίς τα μέτρα αυτά, πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια θα είναι άπελπις».

Ο κ. Γραμματίδης πρόσθεσε ότι τα μέτρα αφορούν τη θέσπιση σταθερού φορολογικού πλαισίου για τα επόμενα χρόνια, την πάταξη της διαφθοράς, την επίσπευση των αδειοδοτήσεων για καινούργιες επενδύσεις και «κυρίως εκείνο στο οποίο επιμένουμε είναι το επικοινωνιακό κομμάτι, πώς δηλαδή όλα αυτά θα τα επικοινωνήσουμε τόσο προς τον κόσμο, όσο και προς το εξωτερικό».

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι οι προτάσεις αυτές «είναι προτάσεις που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, γιατί στην πραγματικότητα στοχεύουμε σε καινούριες θέσεις εργασίας» και εξέφρασε την ικανοποίησή του από την υποδοχή των προτάσεων από τον πρωθυπουργό.

Επισήμανε ακόμη ότι πολλές από τις προτάσεις υπάρχουν στο Μνημόνιο και πρέπει να αναζητηθούν οι τρόποι εφαρμογής τους, ενώ οι ίδιες προτάσεις επιδόθηκαν σ΄ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook