Νέο πολύνεκρο ναυάγιο έγινε σήμερα σε ποτάμι της βορειοανατολικής Ινδίας.Υπερφορτωμένο πορθμείο – στο οποίο επέβαιναν περίπου 350 άνθρωποι- κόπηκε στα δύο εξαιτίας της καταιγίδας που υπήρχε εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να πνιγούν στα ορμητικά νερά δεκάδες άνθρωποι.

Περισσσότεροι από 68 επιβαίνοντες στο φέρι σκοτώθηκαν και 130 αγνοούνται. «Στο πορθμείο, το οποίο κόπηκε στα δύο εξαιτίας της καταιγίδας. Μέχρι στιγμής έχουμε ανασύρει 68 σορούς και 130 ακόμα αγνοούνται », δήλωσε ο Τζ. Ν. Σουντχούρι, διοικητής της αστυνομίας του κρατιδίου Ασάμ όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Τα σωστικά συνεργεία και μονάδες του στρατού έσπευσαν στην περιοχή προσπαθούν να βρουν επιζώντες παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Όμως, οι έρευνες για τους περίπου 100 αγνοούμενους σταμάτησαν μετά τη δύση του ηλίου και αναμένεται να ξαναρχίσουν αύριο το πρωί.

«Έβλεπα ανθρώπους να παρασύρονται από τα πολύ δυνατά ρεύματα», δήλωσε ο Ραχούλ Χαρμακάρ, ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ μικρές», πρόσθεσε.

«Οι προσπάθειες μας δυσχεραίνονται από τις κακές καιρικές συνθήκες, βρέχει ακόμη πολύ και η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική στην περιοχή», επεσήμανε από την πλευρά του ο Π. Σ. Σαλόι, αξιωματικός της αστυνομίας που έχει μεταβεί στην περιοχή.

Τα ναυάγια υπερφορτωμένων ποταμόπλοιων είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία και στις γύρω ασιατικές χώρες. Το δυστύχημα αυτό είναι το χειρότερο που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη βορειοανατολική Ινδία. Στις 13 Μαρτίου, τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε αντίστοιχη ναυτική τραγωδία στο Μπαγκλαντές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook