Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες επισκευής του αγροτικού δικτύου του Δήμου Γόρτυνας.

Οι χειριστές και τα μηχανήματα του Δήμου δουλεύουν πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα προκειμένου να επαναφέρουν τους δρόμους στην κατάσταση που ήταν πριν τις έντονες κακοκαιρίες του χειμώνα που δημιούργησαν πλήθος προβλημάτων και παράλληλα να τους αναβαθμίσουν ανά σημεία, με διαπλατύνσεις και επιστρώσεις με χωματουργικά υλικά.

Ήδη οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στο αγροτικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα, όπου δεκάδες χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων  έχουν επισκευαστεί κι έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η ομαλή διάβασή τους.

Μεταξύ άλλων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο δρόμο Στάβιες-Βαγιονιά, στον οποίο εκτός από επίστρωση, έγινε και διαπλάτυνση, ενώ τις τελευταίες ημέρες πήρε σειρά κι ο δρόμος που ενώνει τα Καπετανιανά με τον Άι Γιάννη. Συνάμα επιστρώθηκε στο σύνολό του κι ο δρόμος που οδηγεί στην Ιερά Μονή Κουδουμά.

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ξυλούρης, που δήλωσε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας.

«Η δημοτική αρχή έχει θέσει σε προτεραιότητα την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων ώστε οι αγρότες να μπορούν να μεταβαίνουν χωρίς προβλήματα στις περιουσίες τους.
 
Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα μηχανήματα του Δήμου, κάνουν υπερπροσπάθεια ώστε να τους επισκευάσουν και πρέπει να τους απονείμουμε τα εύσημα. Δυστυχώς οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες και θα χρειαστεί χρόνος για να  επισκευαστούν οι δρόμοι στο σύνολό τους.
Θέλω να πιστεύω πως μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, το μεγαλύτερο κομμάτι του αγροτικού δικτύου του Δήμου Γόρτυνας θα έχει αποκατασταθεί πλήρως» τόνισε ο κ. Ξυλούρης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook