Στο πλαίσιο του φεστιβάλ p_public, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων, στις αρχές του καλοκαιριού, στην πόλη των Χανίων θα πραγματοποιηθεί παράλληλα η δράση ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ 

Η δράση ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, την οποία οργανώνει το ΖΕΟΝ (πολιτιστική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) έχει σαν στόχο να αναδείξει μερικά τουλάχιστον από τα καθημερινά ζητήματα χρήσης του δημόσιου χώρου στις σύγχρονες πόλεις, στις σύγχρονες συνθήκες ζωής και να καταλήξει μέσα από συλλογική προσπάθεια σε απλές προτάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας μας.

Η δράση ξεκίνησε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011 με την οργάνωση ενός φωτογραφικού δρώμενου/φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας». Ο στόχος ήταν το ευρύτερο κοινό που καθημερινά κινείται στο δημόσιο χώρο της πόλης, να καταθέσει την άποψή του για τα «εν δήμω» της Αθήνας, μέσω των φωτογραφιών που έστελνε στο ΖΕΟΝ. (δείτε δείγματα αυτών των φωτογραφιών)

\"\"  \"\"

Με την αφορμή του  p_public που διοργανώνεται στα Χανιά από την ομώνυμη ομάδα, το ΖΕΟΝ φιλοδοξεί να διοργανώσει το αντίστοιχο για την πόλη των Χανίων δρώμενο/φωτογραφική έκθεση και να κινητοποιήσει αντίστοιχα με τους κατοίκους των Αθηνών και τους κατοίκους των Χανίων (έκθεση που προέκυψε από τις φωτογραφίες αυτές)

\"\"

Το  ΖΕΟΝ και το p_public απευθύνει στους κατοίκους/επισκέπτες των Χανίων, κάλεσμα συμμετοχής στο φωτογραφικό δρώμενο με θέμα: «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν κινείστε καθημερινά στο δημόσιο χώρο της πόλης των Χανίων».

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να στείλουν στο ΖΕΟΝ φωτογραφίες που αποτυπώνουν την καθημερινότητα που βιώνουν, στο πλαίσιο του Δημόσιου Χώρου που ζουν.

Το φωτογραφικό υλικό που θα προκύψει από την ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα του ΖΕΟΝ, αφού κατηγοριοποιηθεί στις θεματικές ομάδες «μου αρέσει» και «δεν μου αρέσει» – σύμφωνα με το θεματικό άξονα του δρώμενου – θα παρουσιαστεί στα Χανιά, τον Ιούνιο του 2012, στο πλαίσιο του φεστιβάλ p_public. H έκθεση αυτή θα έχει σαν στόχο να αναλύσει, μέσα από τις διαφορετικές οπτικές των συμμετεχόντων στο εν λόγω εγχείρημα, τις εικόνες που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα σε πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook