Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού είναι οι βρετανικές αρχές, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν, προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Αυτός ήταν και ο πιο υγρός Απρίλιος, από την εποχή που άρχισαν να καταγράφονται οι σχετικές μετρήσεις.

Η αντίστοιχη υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει περισσότερες από 35 προειδοποιήσεις για την εκδήλωση πλημμυρών στα νοτιοδυτικά, κεντρικά , ανατολικά και βορειοανατολικά της χώρας, ενώ έχει σε συναγερμό 140 περιοχές που απειλούνται από ενδεχόμενες πλημμύρες.

Η δυνατή βροχή και οι ισχυροί άνεμοι στη νότια Βρετανία και την Ιρλανδία προκάλεσαν πλημμύρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν καλυφθεί από νερό.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν περισσότερη βροχή σήμερα – κυρίως στα νότια της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Τα νούμερα δείχνουν ότι αυτός ήταν και ο πιο βροχερός Απρίλιος που έχει καταγραφεί από το 1910, οπότε και άρχισε να υπάρχει σχετικό μητρώο καταχωρήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 29 Απριλίου έπεσαν κατά μέσο όρο 121,8 χιλιοστόγραμμα νερού – σχεδόν η διπλάσια ποσότητα του συνήθους μέσου όρου των 69,6 χιλιοστόγραμμων. Τη συγκεκριμένη ημέρα καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ των 120,3mm που είχε καταγραφεί το 2000.

Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με το Sky News, είναι το Λίσκομπ στο Σόμερσετ, με το ύψος του νερού να αγγίζει τα 273,8 χιλιοστά.

Χθες Δευτέρα, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του καλύφθηκε από νερό στο Χάμσαϊρ.

Η 54χρονη σύζυγός του κατάφερε να διαφύγει, σε αντίθεση με το σκύλο του ζευγαριού που χάθηκε επίσης κάτω από το νερό.

Περίπου 1000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα κάμπινγκ με τροχόσπιτα στο Νορθχάμπτον.

Μεταξύ των πόλεων που επλήγησαν περισσότερο είναι το Τάουντον στο Σόμερσετ και το Τιούκσμπερι στο Γκλάουσεστερσαϊρ, που καταστράφηκε από πλημμύρες πριν πέντε χρόνια

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook