Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε, με το άρθρο 4 Παράγρ. 1 του Ν. 2703/1999, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών αγώνων και της Εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Eθνικής Aντίστασης 1941-1944.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, μετά από την γνωστοποίηση της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οριστικοποίησε το πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2012

• Γενικό σημαιοστολισμό από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 9ης Μαΐου.

• Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

• 09.30 π.μ. Στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας θα ψαλεί Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου και στη συνέχεια θα γίνει ομιλία με αναφορά στους εθνικούς αγώνες και στην εθνική αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασιμού.

• Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας θα γίνει στο χώρο, μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τις Στρατιωτικές, Λιμενικές, Αστυνομικές Αρχές & τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών και λοιπών Οργανώσεων & τον Πρόεδρο του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τελετάρχης ορίζεται ο Εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Ξένος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook