Η Ευρώπη θα δυσκολευτεί να πετύχει τις απαιτούμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις χωρίς ανάπτυξη, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Robert Zoellick.

«Θεωρώ ότι στην παρούσα φάση η Ευρώπη εξαρτάται από τις εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC o Zoellick, ενώ πρόσθεσε «Οι χώρες αυτές υπόκεινται σε μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και δομικές μεταρρυθμίσεις αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει σε ένα περιβάλλον όπου απουσιάζει η ανάπτυξη».

Σημειώνεται ότι η Ισπανία επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η οικονομία της εισήλθε ξανά σε ύφεση το α’ τρίμηνο του έτους, ενώ και η ιταλική οικονομία βρίσκεται και αυτή σε ύφεση. Οι επενδυτές ανησυχούν ειδικότερα για την Ισπανία καθώς εκτιμούν ότι θα είναι η επόμενη στη σειρά χώρα που θα προσφύγει στη διεθνή οικονομική στήριξη.

«Μια από τις προκλήσεις, ειλικρινά, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ είναι να προχωράς σε δομικές μεταρρυθμίσεις όταν ακόμα έχεις ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρώην Αμερικανός διπλωμάτης.

 

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook