Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κολομβία ύστερα από την είδηση πως ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη τη Δευτέρα στο βόρειο τμήμα της χώρας, προκαλώντας τον θάνατο και των 13 μελών του πληρώματος.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η συντριβή του ελικοπτέρου, τύπου «Bell 212», σημειώθηκε στις 16.30 το μεσημέρι, τοπική ώρα (23.30 το βράδυ της Δευτέρας ώρα Ελλάδος) κοντά στην πόλη Σαμπάναγκράντε.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των ηρώων που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κολομβίας, Juan Manuel Santos.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, επτά από τους νεκρούς άνηκαν στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και οι υπόλοιποι έξι ήταν αστυνομικοί.

Ερασιτεχνικό video που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική τηλεόραση δείχνει δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται δίπλα στα συντρίμμια του ελικοπτέρου, με τον περιβάλλοντα χώρο να έχει γεμίσει καπνούς.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, με τις Αρχές να μην έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, υποδεικνύοντας έμμεσα τις «Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας» (Farc), με τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη διαμάχη δεκαετιών.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook