Κρίσιμη καμπή καταγράφεται στην πορεία της υγείας της κυρίας Μαρίκας Μητσοτάκη, η οποία συμπληρώνει 16 ημέρες νοσηλείας στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο της Αθήνας. Όπως πληροφορείται το protothema.gr,  η 83χρονη ασθενής βρίσκεται πλέον σε καταστολή.

Οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη, προκειμένου να μειώσουν τα επιληπτικά επεισόδια που προκαλούνται με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα και ταλαιπωρούν τον εξασθενημένο οργανισμό της ασθενούς. Τα επεισόδια αυτά αποδίδονται στο μηνιγγίωμα, στην καλοήθη κύστη του εγκεφάλου, η οποία είχε διαγνωστεί προ δεκαετίας στην κυρία Μητσοτάκη.

Οι νευρολόγοι και οι νευροχειρουργοί που παρακολουθούν την ασθενή στο Ευγενίδειο τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαν αρχικά αποφασίσει να την υποβάλουν σε ακτινοβολίες για τη συρρίκνωση του μηνιγγιώματος. Στη συνέχεια  άλλαξαν γνώμη και της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή, ενώ συζήτησαν και το ενδεχόμενο της χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση της κύστης.

Ωστόσο, η ένταση των συμπτωμάτων που προκαλεί το μηνιγγίωμα λόγω της πίεσης που ασκεί στον εγκέφαλο δεν αφήνει πλέον πολλά περιθώρια στους γιατρούς. Η καταστολή, μέσω της οποίας η ασθενής παραμένει ήρεμη, επιλέχθηκε ως η πλέον κατάλληλη προσώρας λύση.

Στον 5ο όροφο του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται η κυρία Μητσοτάκη βρίσκονται συνεχώς τα μέλη της οικογένειάς της, τα παιδιά της και φυσικά ο σύζυγός της, ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μάλιστα, ανέβαλε την περιοδεία της στο Βόλο και τη Λάρισα για να βρίσκεται δίπλα στη μητέρα της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook