Στην τελική ευθεία για τις κάλπες, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευ.Βενιζέλος αναμένεται να θέσει ξεκάθαρα τα διλήμματα στα οποία καλεί τους πολίτες να απαντήσουν. Το βασικότερο από αυτά είναι το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», όπως το θέτει και στη συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Στις 14:00 ο Ευ.Βενιζέλος παραχωρεί τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ.

Όπως λέει, παρά το γεγονός ότι 75% των Ελλήνων επιθυμεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή στο ευρώ, υπάρχουν ορισμένες παρανοήσεις: «Για παράδειγμα, η παρανόηση πως ό,τι και να συμβεί δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναλύει το σκεπτικό του στην βρετανική εφημερίδα, λέγοντας: «Λογικά η Ευρώπη και η Ευρωζώνη δεν έχουν κανένα λόγο να σπρώξουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Έχουμε όμως ένα σύστημα στο οποίο μετέχουν πολλά μέρη, πολλές χώρες, πολλές κυβερνήσεις και πολλά εκλογικά σώματα και θα μπορούσαμε να έχουμε εξελίξεις που, παρά τη λογική, δεν ελέγχονται. Οταν διακυβεύονται τόσα πολλά είναι κρίσιμο από τις κάλπες να προκύψει πολιτική σταθερότητα».

Στη συνέντευξη που τιτλοφορείται: «Ήμασταν το εργαστήριο της Ιστορίας, λέει ο θαυμαστής του Τσόρτσιλ που διεκδικεί να ηγηθεί της Ελλάδας», ο κ. Βενιζέλος εξηγεί ότι η μικρή Ελλάδα αφέθηκε να λειτουργήσει ως εργαστήριο της Ιστορίας όπως συνέβη και τη δεκαετία του \’40 στον ελληνικό εμφύλιο μεταξύ κομμουνιστικών και αντικομμουνιστικών δυνάμεων, που την τοποθέτησαν τότε στην πρώτη γραμμή του Ψυχρού Πολέμου.

Προσθέτει μάλιστα ότι περισσότερες από μία φορές αισθάνθηκε σαν πρόσφυγας στην ίδια του την πατρίδα καθώς δεν μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι θα υπήρχε επιστροφή σε επίπεδα διαβίωσης των δεκαετιών του \’50 και του \’60.

Επιπλέον, προειδοποίησε ότι θα είναι λάθος οπαδοί του νεοναζισμού να βρεθούν στη Βουλή των Ελλήνων και ότι «είναι κρίμα άνθρωποι πικραμένοι και απελπισμένοι να παρασύρονται από τέτοιες πολιτικές προτάσεις».

Εκτός από το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ο Ευ.Βενιζέλος κατά τη διακαναλική συνέντευξη από το Ζάππειο το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να θέσει ζητήματα όπως το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, ενώ θα καλέσει τα κόμματα της Αριστεράς να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Το ΠΑΣΟΚ, στην τελική ευθεία πριν από την κάλπη, κάνει αγώνα δρόμου για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος τα μυστικά γκάλοπ που διενεργούνται συνεχίζουν να δείχνουν διαρροή ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά.

Σε αυτό το κλίμα, το ΠΑΣΟΚ ποντάρει πολλά στην ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή και γιαυτό απευθύνει έκκληση για πανστρατιά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook