Στην προσέλκυση παραδοσιακών ψηφοφόρων της, που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι και στρέφονται είτε προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες είτε προς τη Χρυσή Αυγή, επικεντρώνει τις προσπάθειές της η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Στις πρόσφατες ομιλίες του ο Αντώνης Σαμαράς έστρεψε τα βέλη του κατά του Πάνου Καμμένου, κάνοντας λόγο για πολιτικό «φλερτ» των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας ότι «όπως και στην Κατοχή, οι ναζιστές υπόσχονται στους Έλληνες τη χειρότερη πείνα».

Σύμφωνα με Τα Νέα, σε ανάλογο ύφος θα κινηθούν οι ομιλίες του προέδρου της ΝΔ τόσο σήμερα στη Θεσσαλονίκη όσο και αύριο, Πέμπτη, στο Ζάππειο. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να προβάλει παράλληλα το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που θα διαμορφώσει η ΝΔ για τα ζητήματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι με non paper προς τους υποψήφιους βουλευτές και τα γαλάζια στελέχη η Λεωφόρος Συγγρού επικρίνει τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι κινούνται χωρίς πρόγραμμα και μοναδικός τους στόχο είναι να «ψαλιδίσουν» τη δύναμη της ΝΔ.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ εξακολουθεί να «ξορκίζει» κάθε σενάριο για μετεκλογική

συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ενώ την Πρωτομαγιά από το Λαύριο έκανε «άνοιγμα» και στη μεσαία τάξη, αναφέροντας ότι αυτή κρατά το «κλειδί» για την επιστροφή της χώρας στον δρόμο της ανάπτυξης.

Ωστόσο, επανέφερε στην πρώτη γραμμή την προειδοποίηση για νέες εκλογές στην περίπτωση που  δεν αναδειχθεί «ισχυρή κυβέρνηση» και διαμορφωθούν συνθήκες ακυβερνησίας.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως σε διαρκή επιστράτευση από τη ΝΔ βρίσκεται ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αναμένεται να δώσει το «παρών» απόψε στην ομιλία του Αντ.Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.

Στήριξη στον Αντ.Σαμαρά εξέφρασε με δήλωσή του και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

«Η ΝΔ είναι η μόνη ασφαλής επιλογή. Καμία άλλη επιλογή δεν δίνει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Λύση για την Ελλάδα είναι μια ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Σας καλώ να τη στηρίξετε μαζικά, με όλες σας τις δυνάμεις και ιδιαίτερα με τη δύναμη της λογικής» διεμήνυσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook