Την πρώτη κιόλας ημέρα της εργασίας του ως εκπρόσωπος του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, που έχει δηλώσει ανοιχτά ομοφυλόφιλος, παραιτήθηκε, έπειτα από αντιδράσεις των συντηρητικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύκλος του Ρόμνει και βασικού αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα, του είχε ασκήσει έντονες επικρίσεις για τη σεξουαλική του φύση, αναφέροντας δε, ότι κάτι τέτοιο ενδέχεται να βλάψει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Ο Γκρενέλ, που επρόκειτο να αναλάβει θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τον Ρόμνει για την πίστη που είχε σε εκείνον. Σε δήλωση μάλιστα που έκανε στην Washington Post, είπε ότι «το ό,τι ήμουν γκέι δεν ήταν πρόβλημα για τον ίδιο και την ομάδα του».

Όπως αναφέρουν όμως ξένα μέσα, ο Γκρενέλ είχε πει παλαιότερα ότι πολλοί ήταν εκείνοι που δεν άντεχαν το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος και του επιτίθεντο για την σεξουαλικότητά του, κάτι που, όπως ήταν αναμενόμενο, δε θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο οι Δημοκρατικοί.

Έτσι, ο Τέντι Γκοφ, ο διευθυντής της καμπάνιας του Ομπάμα, έγραψε στο προφίλ του στο Twitter «σήμερα μάθαμε ότι το 2012 ένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δε μπορεί να έχει ομοφυλόφιλο εκπρόσωπο», ενώ ο Μπιλ Μπάρτον, πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, έγραψε ότι όσοι του επιτίθενται «είναι ακραίοι, φανατικοί αντι-γκέι».

Βέβαια, την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα, ο Γκρενέλ, που είχε τη συνήθεια να γράφει στο προφίλ του στο Twitter όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, υπήρξε ιδιαίτερα εριστικός με τις κυρίες της εκστρατείας αυτής…

Για την Καλίστα Γκίνγκριτς, τρίτη σύζυγο του υποψηφίου Νιουτ Γκίνγκριτς, που αποχώρησε από την καμπάνια, είχε γράψει ότι «κλιπάρει» τα μαλλιά της στο κεφάλι της και ότι «συμπεριφέρεται σαν να είναι η σύζυγος νούμερο 1», ενώ για την Χίλαρι Κλίντον ότι «μοιάζει με την Μαντλίν Ολμπράιτ», κάνοντας πολλούς να τον χαρακτηρίσουν «μισογύνη».

Αφού λοιπόν διέγραψε τα σχόλια από το προφίλ του, ο Γκρενέλ ισχυρίστηκε ότι τα έγραψε με διάθεση χιούμορ και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει κανέναν, ζητώντας συγγνώμη από όλες τις κυρίες που έπεσαν θύματα του πικρόχολου σχολιασμού του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook