Το πράσινο φώς για μεγάλη επένδυση ύψους 100εκατ.ευρώ, που θα υλοποιηθεί στο Ακρωτήρι Χανίων, με τη συμμετοχή εταιρείας που ανήκει στην Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πρόκειται για την κατασκευή ηλιοθερμικού έργου που θα κατασκευαστεί στα όρια του πρώην Δήμου Ακρωτηρίου Χανίων.

Η αίτηση για το έργο υπεβλήθη από την Natura Power, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχει η εταιρεία της P.M.C. που ανήκει στην Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης. Δηλαδή η πρωτοπόρα αυτή επένδυση, θα υλοποιηθεί από την υπαγόμενη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Εκκλησία της Κρήτη

Ο σταθμός θα εγκατασταθεί,στη θέση "Χωραφάκια" στα Χανιά, σε έκταση της Μονής Γουβερνέτου, σε έκταση 2150 στρεμμάτων.

Περιγραφή του έργου:

Η τεχνολογία των ηλιοθερμικών είναι μια πολλά υποσχόμενη μορφή πράσινης ενέργειας με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο ελληνικό, αλλά και διεθνές. Πάνω σε αυτή την τεχνολογία υπάρχουν σχέδια για την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας στην έρημο της Καλιφόρνιας, στη Σαχάρα και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Πηγή: Χάρης Φλουδόπουλος, capital.gr

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου στο Flashnews.gr για το μεγάλο έργο

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίο, δήλωσε:

«ο τόπος πρέπει να προοδεύει διαρκώς. Να ευχηθώ να ολοκληρωθεί το έργο εαν είναι για το καλό της κοινωνίας και αυτά τα έργα πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες».

Δείτε τη σχετική απόφαση της ΡΑΕ εδώ