Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ανυπόμονος να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή του μετώπου μετά την ανάρρωσή του από τον τραυματισμό του στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ αντιμετώπιζε και σοβαρά προβλήματα με την ορθογραφία. Δόθηκε στη δημοσιότητα μία καρτ ποστάλ που είχε στείλει στον φίλο και συμπολεμιστή του Karl Lanzhammer σχεδόν έναν αιώνα μετά την ημέρα που απεστάλη.

Ο Φύρερ ανάρρωνε στην πόλη του Μονάχου τον Δεκέμβριο του 1916 μετά το τραύμα που δέχθηκε στο πόδι στη διάρκεια της μάχης της Σομ. Ο 27χρονος στρατιώτης στην κάρτα του εξέφραζε την επιθυμία του να επιστρέψει εθελοντικά αμέσως στο πεδίο της μάχης. Οι ιστορικοί λένε ότι αυτή η φράση του επιδεικνύει την προσήλωσή του στον κύκλο των πολεμιστών φίλων του αλλά και τον αγωνιστικό του ζήλο.

\"\"

Ειδικός επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Αμπερντίν ανέφερε: «Αυτό πυο είναι ευκρινές, είναι ότι ο Χίτλερ επιθυμεί απελπισμένα να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή κι αυτό είναι κάπως ασυνήθιστο, ακόμη και για στρατιώτες που γενικώς ήθελαν να πολεμούν και πίστευαν πως ο σκοπός της Γερμανίας ήταν μοναδικός. Γύρω στο 1916, όσοι είχαν άδεια και βρίσκοτναν σπίτια τους επεδίωκαν να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ αντιθέτως ο Χίτλερ θέλει απελπισμένα να επιστρέψει. Ξέρουμε από άλλες πηγές ότι μισούσε τη θαλπωρή του σπιτιού του όπου υπήρχε έντονη κριτική κατά του πολέμου και ήθελε να επιστρέψει στη ‘θετή’ του οικογένεια στο μέτωπο».
 
Πιο συνηθισμένα είναι τα λάθη στην ορθογραφία και τη γραμματική που έκανε στα γραπτά του ο Χίτλερ, καθώς συναντάμε αρκετές ανορθογραφίες, αν και οι περισσότεροι στρατιώτες με το παρελθόν του ίδιου έγραφαν χειρότερα. Ο Φύρερ γράφει τη γερμανική λέξη «αμέσως» (sofort) με δύο f. Ο παραλήπτης της κάρτας είναι μέλος του συντάγματος του αρχηγείου του Χίτλερ, κάτι που στηρίζει την άποψη πως είχε διακόψει τις επαφές του με γνωστούς πριν από τον πόλεμο.

\"\"

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Χίτλερ διακόπτει κάθε επαφή με την οικογένειά του και τους γνωστούς του από την περίοδο της ζωής του πριν από τον πόλεμο, ενώ διατηρεί την επικοινωνία του με τους συμπολεμιστές του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή η κάρτα είναι ανάμεσα στα ελάχιστα έγγραφα που ανήκουν στον Χίτλερ εκείνη την περίοδο.

Όπως αναγράφεται: «Αγαπημένε Lanzhammer, βρίσκομαι τώρα στο Μόναχο, στο Ersatz Btl. Αυτήν την περίοδο είμαι υπό οδοντιατρική θεραπεία. Σκοπεύω να αναφερθώ εθελοντικά στο μέτωπο. Με φιλικούς χαιρετισμούς Α. Χίτλερ».

Η κάρτα ήρθε στη δημοσιότητα όταν ο ιδιοκτήτης της την έφερε στο Μόναχο σε μία έκθεση (roadshow) που διοργανωνόταν στο πλαίσιο της Europeana, ένα πρότζεκτ με ψηφιακή πρωτοτυπία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τη Βρετανική Βιβλιοθήκη. Την είχε στη συλλογή του οπ πατέρας του που συνέλεγε γραμματόσημα. Φημολογείται ότι η κάρτα έχει ήδη πωληθεί.

real.gr από ΜIRROR

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook