Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο \”ντιμπέιτ των τιτάνων\” Σαρκοζί- Ολάντ, ο εκλεκτός των Σοσιαλιστών αρνείται οποιαδήποτε συμφωνία με την Ανγκέλα Μέρκελ για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη, απαντώντας στα όσα μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός \”BFM TV\”.

Το δίκτυο είχε μεταδώσει ότι, δημοσιογράφοι του από το Βερολίνο και το Παρίσι έχουν συγκεκριμένες πληροροφίες σύμφωνα με τις οποίες Ολάντ και Μέρκελ έχουν καταλήξει σε μία καταρχήν συμφωνία για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στη Γηραιά Ηπειρο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι, ο Ολάντ διέψευσε την πληροφορια, επισημαίνοντας ότι, \” στη Γαλλία δεν υπάρχει διπλή διακυβέρνηση\”. Τόνισε, ωστόσο, ότι τώρα εκτός από τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες και οι Χριστιανοδημοκράτες είναι ανοιχτοί στις προτάσεις του για ανάπτυξη, τις οποίες επανέλαβε προσθέτοντας ακόμη μία:

Ο Ολάντ είπε ότι, από την στιγμή που η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα δεν έχει την δυνατότητα να δανείζει στα κράτη, τότε θα μπορύσε ο νέος μηχανισμός ανάπτυξης EMS να συνδεθεί με την ΕΚΤ ώστε να αντλεί ρευστό που θα πήγαινε στην απευθείας χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων κρατών.

Οι δηλώσεις του Ολάντ έρχονται λίγες ώρες πριν την τηλεμαχία των διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος.

Σήμερα, το βράδυ, ο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος υπολείπεται του Ολάντ στις δημοσκοπήσεις θα επιστρατεύσει την επικοινωνιακή γοητεία του για να κερδίσει πόντους στις δυόμισι ώρες συζήτησης με σκοπό να αποδείξει, όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος, ότι ο κεντροαριστερός αντίπαλός του είναι \”ανίκανος και ψεύτης\”.

\”Αν ο Ολάντ δείξει φοβισμένος θα χάσει το παιχνίδι των εντυπώσεων\”, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Κρίστοφερ Μοπίκερτσον, βοηθός καθηγητής διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο Sciences Po.

Εικοσι κάμερες θα καταγράφουν τους δύο \”τιτάνες\” από κάθε γωνία του στούντιο καθώς θα κάθονται σε απόσταση 2,5 μέτρων, ο ένας από τον άλλον σ΄ένα τραπέζι.Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στις πρακτικές λεπτομέρειες , όπως η θερμοκρασία που θα πρέπει να επικρατεί στο τηλεοπτικό στούντιο – μεταξύ 19 και 20 βαθμοί Κελσίου. Ο χρόνος θα καταγράφεταοι από ένα μεγάλο ρολόι τοίχου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook