Tον Γάλλο καθηγητή Ζαν Κλοντ Σβέντεμαν και Πρόεδρο του Συλλόγου Αλσατία- Κρήτη, υποδέχτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης , Σταύρος Αρναουτάκης τιμώντας τον για την προσφορά του. Ο μεγάλος φιλοκρητικός o οποίος προωθεί κρητικά προϊόντα στο εξωτερικό επισκέφτηκε την έδρα της Περιφέρειας Κρήτης.
«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα σας είμαστε ακόμα πιο κοντά σας, είμαστε όλοι Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο κ. Σβέντεμαν. Ακόμα, συμπλήρωσε : «Δεν γνωρίζω άλλο λαό στον κόσμο, που να έχει αγωνιστεί για την ελευθερία περισσότερο από τους Κρητικούς.»
 Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, λαμβάνοντας βοήθεια από παντού ,στη λογική του συνθήματος «είμαστε όλοι Έλληνες». 
Ως λύση παρουσίασε την φιλοξενία και τον εναλλακτικό τουρισμό.Ο κ. Σβέντεμαν εξήγησε πως τουρισμός δεν είναι μόνο οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τα εισαγόμενα προϊόντα, που προσφέρονται στους επισκέπτες. Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι τα χωριά, τα βουνά και οι απλοί άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι πρότυπο φιλοξενίας και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσει. 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, γνωρίζεται με τον κ. Σβέντεμαν, από την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής. Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης έχει βοηθήσει το Σύλλογο Αλσατία- Κρήτη, κυρίως στον τομέα του πολιτισμού. Ο Περιφερειάρχης δώρισε στο Γάλλο καθηγητή ως αναμνηστικό το βιβλίο «Κρήτη» με προσωπική αφιέρωση. 
Ο κ. Σβέντεμαν, έρχεται στην Κρήτη 32 χρόνια, ενώ παράλληλα φιλοξενεί ομάδες επιχειρηματιών και εκπαιδευτικών σε θεματικές επισκέψεις που οργανώνει. Είναι καθηγητής γαλλικής φιλολογίας, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει αρχαία Ελληνικά και λατινικά στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, το Καβούσι Ιεράπετρας, έχει αδελφοποιηθεί με κοινότητα κοντά στο Στρασβούργο. Με αυτό το τρόπο τόνοι κρητικών προϊόντων από το Καβουσι , εξάγονται κάθε χρόνο στην Αλσατία για τα μέλη του Συλλόγου. 
Επίσης ο Σύλλογος έχει προωθήσει τη συνεργασία Ρεθύμνου και Στρασβούργου, η οποία έχει διευρυνθεί περιλαμβάνοντας και τα κεραμικά του ιστορικού οικισμού του Ρεθύμνου, Μαργαρίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook