Θετικές είναι οι προοπτικές για την εφαρμογή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ναύσταθμο και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, καθώς και για τη μετατροπή της Πολυτεχνειούπολης σε πρότυπο «πράσινο πανεπιστήμιο». Το θέμα είχε τεθεί από τον βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχη Δαμιανάκη, τον περασμένο Νοέμβριο, με ερώτησή του, προς τους συναρμόδιους υπουργούς, στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.    

Στο μεταξύ, απαντώντας στον κ. Δαμιανάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει ότι «το Πολεμικό Ναυτικό έχει προτείνει την ένταξη του Ναυστάθμου Κρήτης στο πρόγραμμα “Πράσινα Στρατόπεδα” το οποίο αποτελεί κεντρικό σημείο του Μνημονίου Συνεργασίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που υπεγράφη πρόσφατα. Στο εν λόγω μνημόνιο, προβλέπεται ο τρόπος χρηματοδότησης των έργων που θα απαιτηθούν».
 
Όσον αφορά το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, ο υπουργός σημειώνει ότι ήδη προωθούνται οι αναγκαίες ενέργειες για την αντιμετώπιση προβλημάτων περιβαλλοντικής φύσεως που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια περιβαλλοντικής επιθεώρησης. Η συγκεκριμένη επιθεώρηση, όπως διευκρινίζει ο κ. Βενιζέλος, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του υπουργείου τη διετία 2008-2009, το οποίο διεξήχθη σε 21 μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξάλλου, σχετικά με τη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε «πράσινο πανεπιστήμιο», ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, στην απάντησή του προς τον κ. Δαμιανάκη, τονίζει ότι το υπουργείο προτίθεται να αξιολογήσει προτάσεις για εγκατάσταση έργων ΑΠΕ στην Πολυτεχνειούπολη στο νομό Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook