Πανευρωπαϊκές διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο της ανεργίας, καθώς από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ότι, το Μάρτιο του 2012, το σχετικό ποσοστό στην ευρωζώνη «σκαρφάλωσε» στο 10,9%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ιταλία και την Ισπανία.

Σε σχέση με το Φεβρουάριο, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,1%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Σημειώνεται ότι το ποσοστό είχε βρεθεί στο 10,9% το Φεβρουάριο, το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1997.

Στην ΕΕ των «27», η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 10,2%, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 24,8 εκατομμύρια.

Εντός της ευρωζώνης, η ανεργία σημείωσε επίσης άνοδο στην Κύπρο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη στο Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα.

Πτώση σημείωσαν τα ποσοστά σε Αυστρία, Ιρλανδία, Σλοβακία και Σλοβενία.

Η Ελλάδα τη μεγαλύτερη αύξηση

Την υψηλότερη αύξηση ανεργίας στην ΕΕ, ωστόσο, κατέγραψε η Ελλάδα, μέσα σε ένα χρόνο (από 14,7% τον Ιανουάριο του 2011 σε 21,7% τον Ιανουάριο του 2012), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στην Ευρώπη το Μάρτιο του 2012.

Σημειώνεται ότι τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα, φθάνουν ως τον Ιανουάριο του 2012.

Κομισιόν: Οι μεταρρυθμίσεις αντίδοτο στην ανεργία

Αντιδρώντας στα \”πολύ ανησυχητικά\” νέα δεδομένα για την ανεργία, η Επιτροπή της ΕΕ, ζητά μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

\”Το μήνυμα προς αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά και περιμένουμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα δημιουργήσουν καλύτερες, περισσότερο βιώσιμες δουλειές\”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Τζόναθαν Τοντ.

Η Επιτροπή έχει κάνει αυτό που της αναλογεί διατυπώνοντας ιδέες για να αντιμετωπισθεί η κρίση στις θέσεις εργασίας και ξεκινώντας πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί, για παράδειγμα, η ανεργία των νέων, πρόσθεσε η εκπρόσωπος Πία Αρενκίλντε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook