«Πράσινο φως» για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας άναψε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή, τελευταία συνεδρίασή του, ενέκρινε σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να συνάψει μαζί με το EFSF συμβάσεις προεγγραφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πρόκειται για συμβάσεις που θα υπογράψουν οι τέσσερεις μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς), με σκοπό να τους προκαταβληθούν 18 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορεί να πιστώσει τα 18 δισ. ευρώ σε λογαριασμούς που διατηρούν οι τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η πίστωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τίτλους του EFSF.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, τα ποσά που θα διατεθούν σ\’ αυτή τη φάση θα συνυπολογιστούν στα συνολικά κεφάλαια που θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβούλιου, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Δημήτρης Ρέππας ενημέρωσε για την πορεία αξιολόγησης των φορέων του Δημοσίου από τους Γάλλους επιθεωρητές.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook