Από το Καστέλι, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες σε συμμετοχή στον κοινό αγώνα για την Αυτοδύναμη Ελλάδα με κοινωνική συνοχή, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Καστέλι, η οποία αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, ο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ανέλυσε τα αίτια που οδήγησαν στο αδιέξοδο 2010 και μίλησε χωρίς περιστροφές για τις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα της διακυβέρνησης Καραμανλή που διόγκωσε το πρόβλημα. «Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρα πολιτικές» είπε και συμπλήρωσε αλλά «πολιτική μόνο μπορεί να είναι και η λύση».

Στοιχειοθέτησε τη δίχρονη προσπάθεια που κράτησε ζωντανή την Ελλάδα, αλλά επισήμανε τα αρνητικά αποτελέσματα των μέτρων στην πραγματική οικονομία και την κοινωνία.

Αφού άσκησε κριτική στην αλαζονική μικροκομματική στάση του κυρίου Σαμαρά που ζητά αλλεπάλληλα εκλογές για αυτοδύναμη Ν.Δ. ανέλυσε το Σχέδιο Ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της χώρας, που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ και ο Ευ. Βενιζέλος, με στόχο την Αυτοδύναμη Ελλάδα, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Ο κ. Κεγκέρογλου, αφού άσκησε κριτική στην αλαζονική μικροκομματική στάση του κυρίου Σαμαρά που ζητά αλλεπάλληλα εκλογές για αυτοδύναμη Ν.Δ. ανέλυσε το Σχέδιο Ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της χώρας, που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ και ο Ευ. Βενιζέλος, με στόχο την Αυτοδύναμη Ελλάδα, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Τρεις είναι οι άξονες του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ:

α) Στήριξη της πραγματικής οικονομίας με παραγωγική αναδιάρθρωση.

Η διασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών με την εξαγορά των μετοχών τους με 35δις θα οδηγήσει σε στήριξη των επιχειρήσεων, των επενδύσεων, της αγοράς, της εργασίας και της οικογένειας. Έτσι θα γίνει δυνατή η υλοποίηση επενδύσεων που καθυστερούν από ΕΣΠΑ και αναπτυξιακό νόμο.

Αξιοποίηση του δημοσίου πλούτου και της ακίνητης περιουσίας.

Αξιοποίηση επιτέλους των κοιτασμάτων πετρελαίου

Ιδιωτικοποίηση των οργανισμών του Δημοσίου που ασκούν επιχειρηματική δράση.

β) Ανακούφιση της κοινωνίας.

Με συστηματική αντιμετώπιση των παραγόντων που κρατούν ψηλά το κόστος ζωής.

Με δίκαιη ανακατανομή των βαρών και αποκατάσταση των αδικιών, με ελάφρυνση των χαμηλών και μειωμένων εισοδημάτων, μέσα από το νέο φορολογικό νόμο.

γ) Ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος.

Η αλλαγή στο κράτος, οι τομές στο πολιτικό σύστημα και η συνταγματική αναθεώρηση, θα προχωρήσουν επιτέλους γιατί αποτελούν προϋπόθεση για να πετύχουμε.

Ο υποψήφιος Βουλευτής επισήμανε ότι η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να ξεκινήσει από την ελληνική Περιφέρεια και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Μίλησε για τις Ομάδες Παραγωγών, τη θεσμοθέτηση του σήματος «Ελληνικό προϊόν» για την προστασία παραγωγού και καταναλωτή, αλλά και τις προοπτικές για τις συνεργατικές ομάδες νέων με τις οποίες μπορεί να δοθεί διέξοδος στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης και της απασχόλησης με τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και Αυτεπιστασίας που ξεκινούν, αλλά και στα προγράμματα προώθησης των προϊόντων που εγκρίθηκαν πρόσφατα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook