Γεννήθηκε το 1950 στον Πλάτανο Μεσσαράς.

Απόφοιτος του Χημικού του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Τα τρία τελευταία χρόνια της δικτατορίας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φοιτητικό κίνημα της πόλης και παράλληλα εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών. Συλλαμβάνεται και βασανίζεται από τη χούντα ως ένας από τους υπεύθυνους για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης.

Από το 1977 έως το 2010 εργάζεται ως καθηγητής σε Λύκεια του Ηρακλείου.

Ασχολείται με τα τοπικά και πανελλαδικά προβλήματα της Εκπαίδευσης. Επί 19 συνεχή χρόνια εκλεγόταν σε διάφορα συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά όργανα του κλάδου στις θέσεις: Προέδρου, γραμματέα, μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου -μέλος για 4 χρόνια του Εποπτικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ -, μέλος για έξι χρόνια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των καθηγητών.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ηρακλείου, μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (2000-2005) και Νομαρχιακός Σύμβουλος (1999-2002 και 2007-2010) με τη Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας.

Είναι παντρεμένος με την Κυπράκη Λίτσα (νοσηλεύτρια) και έχουν τρία παιδιά. Το Δημήτρη, απόφοιτο ΕΜΠ τμ. Ηλεκτρολόγων και τελειώνει το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστόνης, τη Μαρία, πτυχιούχο του τμ. Ψυχολογίας του Παντείου Παν. και του Παιδαγωγικού τμήματος Παν. Κρήτης και τη Θεοδοσία, φοιτήτρια του ΕΜΠ τμ. Τοπογράφων.