Για τη σχέση που έχει αναπτύξει με την Philadelphia Union, την ενδεχόμενη αδελφοποίηση αλλά και για τον όραμα του να κάνει διεθνώς γνωστό τον Εργοτέλη, ο Απόστολος Παπουτσάκης με συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Sportday ανέλυσε τα μελλοντικά σχέδια του.
Αναλυτικά:
-Μετά την πρόσφατη αδελφοποίηση με την Ουτρέχτη να περιμένουμε μια νέα -παρόμοια- συνεργασία με τη Philadelphia Union; 
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αδελφοποίηση με τη Philadelphia. Μεταξύ μας υπάρχει απλώς μια γνωριμία η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι. Μας είχαν φιλοξενήσει στις 26 Ιουνίου, στα εγκαίνια του καινούργιου τους σταδίου. Από τότε είχαμε μια τακτική τηλεφωνική επικοινωνία. Με τη σειρά μας, καταφέραμε να τους πείσουμε να έρθουν εδώ και να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους εν όψει της νέας σεζόν. Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για μια ευρύτερη συνεργασία, την οποία σε λίγο καιρό θα επισημοποιήσουμε και στα χαρτιά». 
-Σε τι αποσκοπεί η νέα αυτή συνεργασία; 
«Θέλουμε να… απλωθούμε τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Να ακουστεί το όνομα της ομάδας μας στον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάμε φίλους και όταν έχεις φίλους, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τίποτα. Και όπως λένε εδώ στην Κρήτη, ο φίλος είναι πολλές φορές καλύτερος και από τον πιο κοντινό συγγενή. Επιδιώκουμε, λοιπόν, να αποκτήσουμε περισσότερους φίλους». 
-Από τη συνεργασία σας με την ολλανδική Ουτρέχτη υπάρχει η πιθανότητα να δούμε σύντομα και ανταλλαγές ποδοσφαιριστών;
«Βεβαίως. Αυτό είναι μέσα στο μνημόνιο συνεργασίας που έχουμε υπογράψει. Προβλέπονται ανταλλαγές παικτών, πωλήσεις, δανεισμοί και μια γενικότερη συνεργασία στις ακαδημίες. Αυτός ήταν και ο αρχικός μας στόχος. Να πάρουμε την τεχνογνωσία την οποία κατέχουν οι Ολλανδοί και να την εφαρμόσουμε και εμείς στις ακαδημίες μας». 
-Ποια είναι η άποψή σας για τα τεκταινόμενα στη Σούπερ Λίγκα; 
«Επιδιώξαμε να πέσουν οι τόνοι κι ο καθένας να κοιτάξει τα του οίκου του. Όταν όλοι μας καταφέρουμε να τα βρούμε πρώτα με τους ίδιους μας τους εαυτούς και τις δικές μας ομάδες, αλλά και όταν σταματήσουν να υπάρχουν αυτές οι αψιμαχίες μεταξύ μας, τότε όλα θα πάνε καλά. 
Αυτό που \”καταφέραμε\” δεκαέξι παράγοντες στην τελευταία συνάντηση ήταν να αναγκαστούμε να μεταφερθούμε σε έναν ξένο χώρο, μακριά από το \”σπίτι\” μας, με την ελπίδα να συνεδριάσουμε ειρηνικά. Αυτό είναι θλιβερό! Εμείς έχουμε συνηθίσει να ακούμε διάφορα για… παραρτήματα. Όποτε παίζουμε με τους \”μεγάλους\”, τη μία μας κατηγορούν πως \”δίνουμε\” το ματς στον έναν και την άλλη στον άλλον. Ας αποφασίσουν πια με ποιον είμαστε…». 
Ο Απόστολος Παπουτσάκης αναφέρθηκε και στο όραμα που έχει για το νέο γήπεδο: 
\”Η σκέψη υπάρχει και φυσικά είναι στο πρόγραμμά μας. Ο Εργοτέλης πρέπει να φτιάξει το δικό του γήπεδο, διότι ο άνθρωπος που δεν έχει σπίτι θεωρείται άστεγος. Έτσι αισθανόμαστε και εμείς. Θα είχαμε ξεκινήσει ήδη τις εργασίες, αν δεν υπήρχε αυτή η οικονομική συγκυρία που πλήττει εδώ και δύο χρόνια την Ελλάδα.
Κάποια στιγμή είχαμε τους χορηγούς που θα μας βοηθούσαν πάνω σ\’ αυτό το θέμα, οι οποίοι κάποια στιγμή \”εξαφανίστηκαν\” λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Παρ\’ όλα αυτά, στόχος μας παραμένει να φτιάξουμε ένα γήπεδο χωρητικότητας 12.000-15.000 θέσεων, όπως φυσικά και ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Ελπίζω να τα καταφέρουμε\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook