Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT), που ασκεί την εξουσία στη Λιβύη, ανακοίνωσε την έγκριση ενός νέου νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την ηρωοποίηση του ανατραπέντος Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, των γιων του, ή του καθεστώτος του, καθώς και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Τα εγκώμια στον Μουάμαρ Καντάφι, στο καθεστώς του, τις ιδέες, ή τους γιους του, ή η προπαγάνδα υπέρ του καθεστώτος εκείνου και των μελών του, υπό οποιονδήποτε τρόπο» είναι κολάσιμες με ποινή φυλάκισης, τονίζεται στο κείμενο του νόμου, που δόθηκε στον Τύπο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης απέσυρε ένα άρθρο του νομοσχεδίου που αφορούσε τα πολιτικά κόμματα και απαγόρευε την ίδρυση κομμάτων με βάση θρησκευτικές ή φυλετικές ιδιαιτερότητες.

Στο κείμενο που διαβάστηκε από τη νομική επιτροπή του Συμβουλίου δεν γίνεται καμία αναφορά στην απαγόρευση σύστασης θρησκευτικών ή φυλετικών κομμάτων, σε αντίθεση με όσα είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα.

Η υιοθέτηση του νόμου αυτού είχε ανακοινωθεί στις 24 Απριλίου από τον εκπρόσωπο και τα μέλη του Συμβουλίου που υποστήριζαν ότι περιελάμβανε και ένα άρθρο που θα απαγόρευε τα θρησκευτικά ή φυλετικά κόμματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook