Συμβιβαστικό σχέδιο για την προτεινόμενη οδηγία για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών παρουσίασαν οι αντιπρόσωποι της κυβέρνησης της Δανίας στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, οι 27 υπουργοί συναντήθηκαν με αντιπροσώπους της Κομισιόν, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA) ώστε να καταλήξουν σε μία κοινή θέση για τον τρόπο μεταφοράς των κανονισμών της Βασιλείας III για την κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα των τραπεζών στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Όλοι συμμετέχοντες στη συμφωνία της Βασιλείας III πρέπει να έχουν προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση έως την έναρξη του επόμενου έτους.

Η συνάντηση διακόπηκε μετά από πέντε ώρες συνομιλιών επιτρέποντας στους Δανούς, που έχουν την προεδρία της Ε.Ε., να διαπραγματευτούν ξεχωριστά με έξι κυβερνήσεις που έχουν τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις στην προτεινόμενη οδηγία.

Το νέο draft τροποποιήσεων παρουσιάστηκε κατόπιν στο συμβούλιο των υπουργών.

«Εάν το κείμενο είναι ικανοποιητικό, η συνάντηση μπορεί να συνεχιστεί καθώς θα θέλουν να καθορίσουν τις λεπτομέρειες,» δήλωσε ένας αξιωματούχος, τονίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση η συνάντηση μπορεί να ολοκληρωθεί σε μισή ώρα.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook