Τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα των εκδιδόμενων γυναικών που βρέθηκαν θετικές στον ιό του Aids. Νέα περιστατικά ιερόδουλων φορέων του Aids εντόπισαν χθες οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προσήγαγε 34 εκδιδόμενες γυναίκες (ημεδαπές και αλλοδαπές) ενώ κατά τον έλεγχο,διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον άλλες 5 έχουν μολυνθεί με τον ιό εκ των οποίων τρεις ημεδαπές, μία υπήκοος Βουλγαρίας και μία υπήκοος Ρωσίας.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ που εξέτασαν πάνω από 100 ιερόδουλες τα τελευταία 24ωρα εκτιμούν ότι οι οροθετικές είναι πολλοί περισσότερες καθώς πολλές εκδιδόμενες έχουν εξαφανιστεί από τις πιάτσες καθώς έχουν μάθει για τους ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αστυνομίας.

Από την Παρασκευή το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχτεί πάνω από 1.6000 τηλεφωνήματα μετά τη σύλληψη των ιερόδουλων.

Στην πλειοψηφία τους υπολογίζεται ότι αυτοί που τηλεφώνησαν είναι άνδρες ηλικίας από 35 έως 45 εκ των οποίων οι μισοί είναι έγγαμοι και παρευρέθηκαν χωρίς προφύλαξη με τις εκδιδόμενες.

Τουλάχιστον 315 οίκοι ανοχής, υπολογίζεται ότι λειτουργούν παράνομα στα όρια του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα ο δήμος.Το 2011, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, ύστερα από συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο, εξέδωσαν αποφάσεις για τη σφράγιση 87 τέτοιων οικημάτων, σφραγίστηκαν 82, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και 196 επανασφραγίσεις κτιρίων.

Όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οι διαπιστώσεις δεν αρκούν και η υποκριτική και εν τέλει ανεφάρμοστη αυστηρότητα του ισχύοντος νομικού πλαισίου έχει οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο και ως εκ τούτου αυτή τη στιγμή κανένας οίκος ανοχής στα όρια του δήμου να μη λειτουργεί με νόμιμη άδεια.

Ήδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ενέκρινε εισήγηση της δημοτικής αρχής για τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και η πρόταση κατατέθηκε στην κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ρεαλιστικό τρόπο.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη – AIDS) μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα εξής τηλέφωνα:

• Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222

• Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 52 12 054.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook