Aνεστάλη από χθες το δικαίωμα πωλήσεων συγκεκριμένων προϊόντων του ομίλου Microsoft στην αγορά της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, γερμανικό δικαστήριο επικύρωσε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Motorola Mobility Holdings Inc. για την αναστολή των πωλήσεων σε ορισμένα προϊόντα της Microsoft Corp., στο πλαίσιο της νομικής διαμάχης για παραβιάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Οι δικαστικές Αρχές απαγόρευσαν την πώληση των παρακάτω προϊόντων της Microsoft: λειτουργικό σύστημα Windows 7, κονσόλα Xbox 360, Internet Explorer και Windows Media Player, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν τις πατέντες της Motorola για λογισμικό βίντεο γνωστό σαν video codec.

Εκπρόσωπος της Microsoft, ωστόσο, δήλωσε ότι η Motorola δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, λόγω της απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου που εξέδωσε περιοριστική εντολή στις 11 Απριλίου για να εμποδίσει τη Motorola Mobility από την ανάληψη περαιτέρω δράσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ικανοποίηση των αιτημάτων περί πνευματικών δικαιωμάτων θα κόστιζε στη Microsoft 4 δισ. δολάρια ετησίως.

Ο όμιλος Microsoft θα προσφύγει κατά της απόφασης, με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει χθες ότι «οι δραστηριότητές μας στη Γερμανία θα συνεχιστούν κανονικά».

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook