Προβληματισμένοι σχετικά με την πολιτική κατάσταση και τις εκλογές είναι οι ξένοι οίκοι σύμφωνα με εκθέσεις που δημοσιοποιήθηκαν.

Ειδικότερα η UBS αναφέρεται σε πιθανό κίνδυνο μη καταβολής της επόμενης δόσης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνοντας ότι η όποια νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα.

Η UBS αναφέρεται σε δύο βασικούς κινδύνους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιουνίου: Ο πρώτος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης με βασικό σενάριο το συνασπισμό ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία Στην έκθεση, όμως, αναφέρεται ότι βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων αυτό το σενάριο δεν είναι πλέον τόσο βέβαιο και υπάρχει ενδεχόμενο νέων εκλογών στις 10 Ιουνίου.

Ο δεύτερος κίνδυνος αφορά σε νέες περικοπές ύψους 3 δισ. ευρώ άμεσα και επιπλέον 12 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014

Τη μη δεδομένη επίτευξη πλειοψηφίας των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σημειώνει και η BofA/Merrill Lynch ως το πλέον αρνητικό σενάριο. Ο οίκος βλέπει ότι μια κακή κατάσταση στην Ελλάδα θα επηρεάσει το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα και το σύνολο των χωρών, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει η χώρα από το ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με την Credit Suisse λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα, η έκβαση παραμένει αβέβαιη με τη στήριξη για τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, να βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, ενώ τα ποσοστά των αναποφάσιστων και των "ψήφων αντίδρασης", παραμένουν πολύ υψηλά.

 

naftemporiki.gr