Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τους ελέγχους σε δείγματα καυσίμων απο το Γενικό Χημείο του κράτους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, αναφέρει τα εξής :

\”Θεμελιώδης αρχή στην οποία βασίστηκε η ίδρυση και η δραστηριότητα της ΠΟΠΕΚ ήταν η πάταξη των παράνομων κυκλωμάτων που λυμαίνονται την αγορά καυσίμων και κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών και των νομοταγών συναδέλφων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η καταγγελία που υποβάλαμε στις αρμόδιες αρχές, για συμπτώσεις που παραπέμπουν σε πιθανή ανάμειξη και κρατικών λειτουργών σε αυτού του είδους τις παρανομίες. Φυσικά, την τελευταία λέξη για το αν υπάρχουν ένοχοι και ποιοι είναι αυτοί θα την πει η Δικαιοσύνη.

Δεν μπορούμε πάντως να μην εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι η εισαγγελία έδρασε άμεσα και διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί σε ποιους λόγους οφείλονται οι καθυστερήσεις στην ανάλυση ορισμένων δειγμάτων καυσίμων που είχαν σταλεί για έλεγχο στο Γενικό Χημείο.

Ελπίζουμε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει άμεσα και θα καταλογιστούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Σημειώνουμε πάντως ότι στην υπόθεση των «πειραγμένων» αντλιών που επίσης αποκαλύφθηκε ύστερα από παρέμβαση της ΠΟΠΕΚ, άλλαξε μεν ο νόμος ώστε να κλείνουν τα πρατήρια που ακολουθούν τέτοιες παράνομες μεθόδους, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε παρανομία υποπίπτει στην αντίληψή μας για την προστασία των καταναλωτών και των νομοταγών συναδέλφων γιατί θεωρούμε ότι οι βενζινοπώλες που βγάζουν παράνομα κέρδη σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και των συναδέλφων, δεν έχουν θέση στον κλάδο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook