Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση χρέους, υιοθετώντας απλώς μέτρα λιτότητας, αλλά θα πρέπει να προωθήσει περισσότερο την ανάπτυξη, τόνισε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, μιλώντας στο Μπέβερλι Χιλς, στη διεθνή οικονομική διάσκεψη του Ινστιτούτου Μίλκεν. 

«Στην Ευρώπη, το κλειδί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι το να βλέπεις την κατάσταση μακροπρόθεσμα: προώθηση της ανάπτυξης αντί για το σημερινό σχέδιο περιορισμού του χρέους, μέσω της περικοπής των εξόδων και της αύξησης των φόρων» επισήμανε ο Κλίντον.  

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως οι χώρες που ανήκουν στη νομισματική ένωση θα έπρεπε να έχουν προβλέψει μια στρατηγική εξόδου από το ευρώ για τις πιο αδύναμες χώρες, οι οποίες εντάχθηκαν στη νομισματική ένωση σε μια ευνοϊκή περίοδο, αλλά σήμερα απειλούνται με έξοδο. 

Ο Κλίντον συνέκρινε την κατάσταση στην Ευρώπη με την οικονομική κρίση στην Ιαπωνία πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία, τονίζοντας πως θα πρέπει να  πρέπει να εφαρμοστούν μακροπρόθεσμες λύσεις και όχι βιαστικές και βραχυπρόθεσμες.