Την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης. Στην συνάντηση που συμμετείχαν ο Αερολιμενάρχης Χανίων και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΥΠΑ έγινε ευρεία συζήτηση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Αεροδρομίου.

Σχετικά με το έργο επέκτασης του Αεροσταθμού, που δρομολογήθηκε πρόσφατα, ο κ. Βαλυράκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για τις μεταφορές και τον τουρισμό που υλοποιείται έπειτα από πολυετή προσπάθεια, ενώ επισήμανε πόσο σημαντική είναι η απόφαση αύξησης των χρονοθυρίδων (slots) που λήφθηκε ύστερα από δική του επίμονη πίεση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Χανιώτης πολιτικός ενημέρωσε την Διοίκηση της ΥΠΑ ότι σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση του Υπουργού Υποδομών είναι δυνατή η εγκατάσταση Radar Προσέγγισης στο Αεροδρόμιο Χανίων παρότι δεν περιλαμβάνεται στο έργο επέκτασης.

Τέλος, ο κ. Βαλυράκης εζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου Μάλεμε ως αεροδρομίου μικρών αεροσκαφών και κέντρου αεραθλητισμού.