Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη η είδηση της αυτοκτονίας ενός 20χρονου φαντάρου, μέσα στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία!

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, στην 180 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΧΩΚ στο Αιγάλεω.

Ξαφνικά, ο 20χρονος Η.Μ. έστρεψε το ατομικό του τυφέκιο πάνω και αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα…

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι ο αυτόχειρας εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά μαζί με ακόμη έναν οπλίτη, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να αποτρέψει την αυτοκτονία. Και να σκεφτεί κανείς ότι το μέτρο της διπλοσκοπιάς είχε ληφθεί ακριβώς προκειμένου να τερματιστούν οι αυτοκτονίες μέσα στα στρατόπεδα…

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως δημοσιεύει το protothema.gr , ο άτυχος 20χρονος είχε παρουσιαστεί τον Ιανουάριο στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Σπάρτης και αφού έλαβε την ειδικότητα του μάγειρα, από τις 13 Απριλίου μετατέθηκε στην 180 Μοίρα Χωκ στο Αιγάλεω. Πριν από λίγες μέρες ζήτησε και έλαβε 48ωρη άδεια επικαλούμενος προσωπικά προβλήματα. Επιστρέφοντας στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε, \”απελπισμένος\” προφανώς από πιθανή άσχημη εξέλιξη στη σχέση με την κοπέλα του έστρεψε το όπλο του στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Για τα αίτια του περιστατικού, διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook