Τουλάχιστον τέσσερις φοιτητές σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έφοδο σε πανεπιστήμιο μετά την διοργάνωση αντικυβερνητικής διαδήλωσης στους χώρους του, ανακοίνωσε συριακή οργάνωση της αντιπολίτευσης με έδρα το Λονδίνο.

Εικοσιοκτώ φοιτητές τραυματίστηκαν και περίπου 200 συνελήφθησαν κατά την καταστολή της διαδήλωσης στο πανεπιστήμιο της πόλης της βόρειας Συρίας, Αλέπι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εν τω μεταξύ, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης διέψευσαν ρεπορτάζ των κρατικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο \”τρομοκράτες\” σκότωσαν τον γιό του Αλί Χαϊντάρ, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Κοινωνικού Κόμματος.

Το θύμα και ένας φίλος του σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας κοντά στην επαρχία Χομς έχοντας συμμετάσχει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Αντνάν Μαχμούντ, μιλώντας σήμερα στην κρατική τηλεόραση, κατηγόρησε τους μαχητές της αντιπολίτευσης ότι διέπραξαν 1.930 παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων των καταγγελιών για δολοφονίες και απαγωγές από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή η εκεχειρία, η οποία συνήφθη με την διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, στις 12 Απριλίου.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook