Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «eEnviPer» συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης που εκπροσωπεί την χώρα μας για την πιλοτική του εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο.
Στις 26 και 27 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος με τίτλο «Ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων για την παροχή υπηρεσιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης μέσα από υπηρεσίες και εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης – eEnviPer».

Το έργο εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Κοινωνίας της Πληροφορίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του Προγράμματος – Πλαισίου για την «Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία 2007-2013».

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην οργάνωση και διαχείριση του έργου καθώς και στο πλάνο εργασίας για τους επόμενους 6 μήνες αφού πρώτα αναλύθηκαν τα πακέτα εργασίας που έχουν να υλοποιηθούν από τους εταίρους του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του έργου θα αξιοποιηθεί η αρχιτεκτονική υπολογιστικού νέφους (cloud computing), προκειμένου να εφαρμοστεί πιλοτικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαδικτυακών εφαρμογών, που θα βασίζεται σε Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα (GIS) και θα παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες υποστήριξης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Στο πλαίσιο του έργου η Περιφέρεια Κρήτης θα επωφεληθεί από την εγκατάσταση και πιλοτική εφαρμογή του διαδικτυακού πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στην έκδοση και παρακολούθηση περιβαλλοντικών αδειών.

Το έργο θα εφαρμοστεί πιλοτικά με στόχο αφ’ ενός να εξοικειωθούν τα στελέχη των υπηρεσιών και οι πολίτες-επιχειρήσεις-μελετητές με το νέο σύστημα, και αφ’ ετέρου να αποτελέσει τη βάση για την μελλοντική καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης στην διαδικασία έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 12 εταίροι από 6 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Σερβία, Κροατία, Τουρκία).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook