Δύο μεγάλα έργα -καίριες παρεμβάσεις στις επαρχίες Πεδιάδος και Μαλεβυζίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου- επισκέφτηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και τους επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για τα οδικά έργα Καρτερός- Επισκοπή και Γάζι Κρουσώνας, η ολοκλήρωση των οποίων αλλάζει το τοπίο σε δύο από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές του Ηρακλείου, ενώ παράλληλα τονώνει την αναπτυξιακή προοπτική τους και καθιστά άνετη την πρόσβαση των οδηγών.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης των έργων που εκτελούνται με την επίβλεψη της Περιφέρειας Κρήτης και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Κρήτης), ήταν ο δρόμος Καρτερός –Επισκοπή, ο οποίος αφού ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του, σ’ ένα εξάμηνο.

«Για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα, συνέβαλαν τα μέγιστα ο κ. Κουκιαδάκης, οι Τεχνικές Υπηρεσίες, οι επιβλέποντες και οι κάτοικοι, που υπέμεναν τόσο καιρό, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συνδρομή τους» δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο μήνα αναμένεται να γίνει και η δημοπρασία για τον κόμβο του «Συνοικισμού», που θ’ αποτελέσει νέα εργολαβία για το συγκεκριμένο έργο. Το έργο θα χρειαστεί και δεύτερο κόμβο στο ύψος του Καρτερού, που είναι προς μελέτη.

Στο πολύπαθο έργο, που πλέον εξελίσσεται ομαλώς, για πρώτη φορά εργολάβος εγκαταστάθηκε το Δεκέμβριο του 2006.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook